Marturiile lui Konstantinos Passaris, în exclusivitate pentru B1

B1 difuzează duminică, 20 septembrie, o ediţie cu totul specială a emisiunii “Condamnaţii”. Adriana Stoicescu a reuşit să stea de vorbă cu temutul asasin grec Konstantinos Passaris, încarcerat pe viaţă, după ce mulţi jurnalişti au fost refuzaţi de acesta.

Echipa B1 nu a avut voie să filmeze în interiorul celulei lui Passaris, astfel că materialul este constituit din expunerea Adrianei Stoicescu a celor mai importante subiecte discutate cu Passaris.

Relatarea este dublată de imagini în exclusivitate din închisorile prin care a trecut “bestia din Balcani” şi completată cu detalii necunoscute despre viaţa acestuia în puşcărie.

La începutul anului 2009, Passaris a fost transferat de la închisoarea Craiova la Penitenciarul de Maximă Siguranţă Gherla. El a fost mutat în lanţuri, însoţit de mascaţi, urmărit de lunetişti şi de oameni cu mitraliere aflaţi pe zidurile închisorii. De atunci şi până în prezent, Konstantinos Passaris a slăbit aproximativ 45 de kilograme, iar miercurea şi vinerea ţine post negru.

Realizatoarea emisiunii “Condamnaţii” va dezvălui detalii incredibile despre afacerile lui Konstantinos Passaris.

În copilărie, grecul îşi dorea foarte tare să devină poliţist, dar legăturile sale cu legea şi cu oamenii acesteia nu au fost nicidecum cele la care spera în urmă cu ani buni.
Passaris are la activ foarte multe infracţiuni: de la jafuri, la trafic de droguri, arme şi maşini. Condamnarea la închisoare pe viaţă a primit-o de la autorităţile române în urma dublului asasinat comis la o casă de schimb valutar din Bucureşti, în luna noiembrie 2001.

Un fost gardian povesteşte cum aveau loc execuţiile
Tot în cadrul ediţiei de duminică a emisiunii “Condamnaţii”, programată la 19.30, Tiberiu Gabor, fost gardian de penitenciar pe vremea regimului lui Gheorghe Gheorghiu Dej, dar şi al lui Ceauşescu, îşi va spune povestea captivantă.

Gabor este cel care l-a condus la execuţie pe Alexandru Dejeu, fratele lui Gavril Dejeu, fost ministru de Interne.
Tiberiu Gabor are acum 84 de ani şi a asigurat paza la închisorile Jilava, Sighet, Gherla şi Aiud. El a avut şansa să îi cunoască pe marii filosofi Nicolae Steinhardt şi Constantin Noica.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.