Marti, 20 martie, incepe “MasterChef” la Pro TV

Marti, 20 martie, de la 20.30, la Pro Tv debuteaza cel mai spectaculos show culinar al momentului, “MasterChef”, o competitie in care bucatari amatori se vor remarca prin talentul, creativitatea si priceperea lor, dar si prin preparate de exceptie. Din cei aproape 2000 de concurenti care s-au prezentat la preselectiile organizate in Bucuresti, numai 150 au trecut in etapa urmatoare a show-ului: intalnirea cu juriul in platoul “MasterChef”.

In prima editie a show-ului, cei trei jurati – Sorin Bontea, Florin Dumitrescu si Catalin Scarlatescu – se vor intalni cu o parte dintre cei 150 de pretendenti la titlul de “MasterChef”. Acestia vor avea la dispozitie toate conditiile pentru a gati un preparat pe care ei mizeaza in competitie si cinci minute pentru a-l aranja in farfurie, pentru a-l finaliza in fata juriului. Miza este mare – sortul MasterChef si intrarea in urmatoarea faza a competitiei, iar selectia una foarte dura, astfel ca emotiile vor atinge cote maxime si ii vor purta pe participantii din aceasta etapa printr-o aventura a ingredientelor, a aromelor, a comentariilor usturatoare sau a aprecierilor neasteptate. Dupa ce juratii vor degusta din preparatul prezentat de fiecare pretendent, va urma verdictul, completat de comentarii care vor tine ca pe jar pe fiecare in parte, pentru ca juriul este pretentios si cauta excelenta in bucatarie.

De la studenti la angajati in domeniul vanzarilor sau publicitate, la casnice, profesori, farmacisti sau artisti, cei care au ajuns la intalnirea cu juriul au dat tot ce au avut mai bun pentru a le arata ca merita sa intre in acest concurs, care aduce castigatorului premiul cel mare de nu mai putin de 50.000 de euro. Surpriza sa gaseasca un juriu foarte pretentios si dur a fost mare, dupa cum a marturisit chiar unul dintre participanti: “E un sentiment ciudat, am incercat sa le citesc pe fata reactiile si nu am reusit sa fac asta”. Printre preparatele pe care acestia vor miza se numara paella cu fructe de mare, iepure cu mustar, piersici din coca sau supa crema de cartofi, muschi de vita si deserturi spectaculoase.

Catalin Scarlatescu, Sorin Bontea si Florin Dumitrescu nu ii vor scuti pe cei care se vor prezenta in fata lor de verdicte si comentarii usturatoare. “Orezul e mai rau ca un orez de spital” sau “Ai nevoie de un cutit ca al lui Arnold ca sa tai mancarea asta” sunt cateva dintre replicile acide pe care cei trei jurati nu se vor sfii sa le rosteasca. La polul opus insa, emotiile vor trece de la agonie la extraz pentru unii concurenti, care vor auzi cuvinte de lauda din partea celor trei chefi de top: “Ati reusit de minune, meritati sortul pe deplin”, il va lauda Sorin pe un concurent.
Unele preparate au fost surprinzator de bune, altele o dezamagire totala”, marturiseste Florin Dumitrescu despre etapa selectiilor. “M-am bucurat, insa, sa vad destul de multi oameni care gatesc foarte bine! Nu m-am asteptat sa vad atatea persoane care gatesc mai bine decat o fac unii bucatari profesionisti.

La randul lui, Catalin Scarlatescu e de parere ca “unii concurenti au luat concursul un pic in gluma si, pentru ca au vrut sa impresioneze au venit cu preparate pe care le-au gatit in premiera la preselectie. Cei care au inteles ca un concurs se castiga la final mai sunt si acum in concurs.” Iar Sorin Bontea recunoaste ca, in ciuda faptului ca este pretentios, “participantii m-au surprins placut, mai ales pentru curajul si increderea de care au dat dovada.

 

”MasterChef” isi intampina telespectatorii intr-un platou de 2000 m²

In prima etapa a competitiei, cei 150 de concurenti alesi dintre miile care s-au prezentat la preselectiile din Bucuresti vor avea sansa de a se intalni fata in fata cu juriul intr-un decor grandios. Astfel, platoul in care concurentii se vor prezenta in fata juriului cu un preparat de exceptie, pe care ei mizeaza pentru a primi sortul “MasterChef” si a trece in etapa urmatoare, este practic un platou de televiziune in care s-a construit o hala industriala de proportii impresionante. Aceasta masoara nu mai putin de 2000 de metri patrati, in care au fost folositi 1000 de metri patrati de parchet, iar decorul are 12 metri inaltime. Si poarta imensa prin care vor trece pretendentii la sortul “MasterChef” pentru a ajunge in fata juriului este la fel de impunatoare: are 8 metri inaltime si cantareste aproximativ 1 tona. La constructia unui astfel de decor impresionant au lucrat 43 de decoratori, timp de 2 luni.

Show-ul “MasterChef” impresioneaza “numeric” si la capitolul ingrediente si ustensile de bucatarie. Fie ca au ales sa gateasca preparate romanesti sau exotice, antreuri, deserturi sau feluri principale, concurentii au avut la dispozitie o paleta variata de ingrediente. Astfel, in platoul “MasterChef” si-au gasit locul 60 de feluri de condimente, plante aromatice si arome, 1500 de oua, 4 tone de produse vegetale proaspete, 70 de soiuri de fructe si legume de pe 4 continente, carne de la 45 de specii de pesti si vietuitoare marine si nu mai putin de 500 de cutite de bucatarie si sisteme de curatare si taiere.

Fericitii bucatari amatori care vor reusi sa ajunga in bucataria ”MasterChef” isi vor etala talentul culinar intr-un alt decor, la fel de impresionant, in care pasiunea si visurile se vor impleti printre arome savuroase si de unde, la final, va iesi primul ”MasterChef” din Romania si castigatorul marelui premiu de 50.000 de euro.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.