MANDINGA, asaltata de presa de la Eurovision Song Contest

Marți, membrii trupei Mandinga au venit în fața centrului de presă din Baku, Azerbaidjan, pentru a-i învăța pe jurnaliștii acreditați la cel mai important festival muzical al anului cum se dansează pe „Zaleilah”.

Mulți jurnaliști, fani sau voluntari din echipa de organizare Eurovision au luat parte la flash mob, dar și mai mulți s-au adunat să vadă și să cânte piesa care va reprezenta România la Eurovision. Desfășurarea de forțe a fost atât de impresionantă încât, cum România a reușit să atraga afară din centrul de presă majoritatea jurnaliștilor, următoarea conferință de presă programată acolo a fost întârziată până când Mandinga a terminat flash mobul.

Mandinga este cu piesa „Zaleilah” printre favoritele din acest an la Eurovision Song Contest, mulți jurnaliști dorind să ia interviuri cu ceea ce numesc ei ”trupa care va aduce Eurovision la București”. Un jurnalist din Franța a dorit chiar să știe dacă România are un loc suficient de mare unde să găzduiască Eurovision, membrii Mandinga reușind să-l liniștească în acest sens, National Arena putând fi una dintre variante.
Programul trupei care reprezintă România la Eurovision în acest an este unul foarte încărcat. Toate posturile locale de televiziune caută să aibă Mandinga în programele lor, trupa fiind prezentă marți cu un interviu inclusiv în principalul buletin de știri al televiziunii naționale Az TV.

La fel ca în fiecare an, Televiziunea Română va transmite în direct la TVR 1, TVR HD şi TVR Internaţional toate cele trei competiţii Eurovision, cu începere de la ora 22.00.

În 22 mai, prima semifinală (în care românii vor putea vota, dar nu pentru Mandinga), în 24 mai a doua semifinală (în care România nu are drept de vot) şi finala Eurovision din 26 mai, în care toate ţările participante la concurs vor avea drept de vot, indiferent daca s-au calificat sau nu.

România la Eurovision: Televiziunea Română (TVR), membră a EBU, este organizatoarea Selecţiei Naţionale şi participă la competiţia europeană din anul 1993, dar s-a calificat şi a participat la finala concursului în 1994.
Cele mai bune performanţe ale României la acest concurs au fost: de două ori locul al treilea (Luminiţa Anghel & Sistem – Kiev, 2005; Paula Seling şi Ovi – Oslo, 2010) şi o dată locul al patrulea (Mihai Trăistariu – Atena, 2006).
Melodia românească cu cel mai mare punctaj obţinut în finala Eurovision (172 de puncte) este Tornero, compusă de Eduard Cîrcotă şi interpretată de Mihai Trăistariu.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.