Luni, 4 iulie, Ziua Independenței cu scurtmetraje americane

Pe 4 iulie, peste 300 de milioane de americani sărbătoresc Ziua Independenței, iar NexT va invită să sărbătoriti cu film.

Astfel, luni, 4 iulie, NexT va așteaptă la Institutul Cultural Român (Aleea Alexandru nr. 38), de la ora 18:30, să sărbătoriti ziua națională a Statelor Unite cu filme semnate de tineri regizori de peste Ocean (precum Adrian Grenier – cunoscut mai ales pentru rolurile interpretate în “The Devil Wears Prada” și serialul “Entourage” sau Levi Abrino – monteur al scurtmetrajului “God of Love”, câștigătorul de anul acesta al premiului Oscar).

Din program nu puteau să lipsească agenții secreți, misiunile imposibile, adolescenții confruntați cu situații sângeroase, armele atomice ce amenință să distrugă planeta, viața de noapte din cazinourile din Las Vegas sau superstarurile celebre.

Accesul este liber în limita locurilor disponibile.
Proiecție realizată cu sprijinul Institutului Cultural Român.

Din program fac parte scurtmetrajele:

Pigeon: Impossible/ Porumbel: Imposibil
Regia: Lucas Martell
USA, 2009, 6’
Walter, un agent secret începător, se confruntă cu o problemă rareori explicată la orele de instructaj: ce e de făcut când un porumbel rămâne blocat înăuntrul servietei oficiale de multe

milioane de dolari care controlează o bombă nucleară.

Stardust
Regia: Nicolas Provost
Belgia, 2010, 20’
Filmat cu o cameră ascunsă în lumea cazinourilor din Las Vegas, Stardust explorează granița dintre ficțiune și realitate pentru a crea, printr-un montaj inteligent al imaginilor care nu au nici o legatura intre ele in viata reala, un thriller cu ingrediente hollywoodiene: crime misterioase, suspans si staruri (Jack Nicholson si Jon Voight sunt doua dintre „personajele” ce apar in film).

The Lonely Bliss of the Cannonball Luke / Euforia solitară a lui Luke, omul-ghiulea
Regia: Levi Abrino
USA, 2007, 11’
Un om-ghiulea pe nume Luke se întoarce acasă într-un orășel din Pennsylvania ca să se lanseze înapoi în viața fostei iubiri Hannah și a fiicei ei Elise. Cu un final apoteotic si o atmosfera 100 % „American indie”, acest film este o odă dulce-amăruie adusă omului care nu e “cu picioarele pe pământ” decât atunci când se află în aer.

Way up North/În îndepărtatul Nord
Regia: Levi A. Taylor
USA, 2008, 24’
Câteodată, când nu există nici un dubiu că ai fost trădat, un mic prăpăd este singurul răspuns…
„În îndepărtatul Nord” este o poveste excentrică despre trădare și răzbunarea plasată la ultima frontieră, spusă cu ajutorul acordurilor muzicale ale trupei Rebuttals din Alaska.

 

Euthanasia

Regia: Adrian Grenier
USA, 2006, 17’

Două adolescente pleacă într-o excursie cu mașina, dar un accident le forțează să ia o decizie groaznică. Sam tocmai și-a luat permisul de conducere și, împreună cu prietena ei, Becky, se aventurează într-o excursie cu mașina în afara orășelului lor natal.

 

Cele două se bucură la maximum de sentimentul de libertate pe care excursia îl oferă, dar nu pentru mult timp: un accident cumplit le constrânge să se maturizeze prea repede.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.