Luana Ibacka: “Dupa febra implantului mamar, s-a lansat moda feselor bombate!”

Doctorul chirurg estetician Calin Dobos vorbeste deschis despre chirurgia estetica, duminica, 29 aprilie, in emisiunea “Cunoaste, viseaza, iubeste!”, de la Prima TV.

Fiecare persoana are un aspect fizic particular. Daca mama natura nu se dovedeste a fi prea generoasa, lucrurile se pot imbunatati cu ajutorul chirurgiei estetice. Insa de la necesitatea unei corectii fizice pana la nemultumirea obsesiva poate fi doar un pas.

In medicina s-au imaginat si probat multiple modalitati chirurgicale de corectie a trupului si expresiei, uneori implicand operatii laborioase si transfer autolog de tesuturi (derm, tesut gras). Aceste proceduri chirurgicale s-au simplificat foarte mult o data cu aparitia materialelor implantabile. Din anii ’50 s-a inregistrat o dezvoltare exploziva a numarului polimerilor biocompatibili disponibili, iar in 1961, Cronin si Gerow si-au imaginat prima proteza mamara, combinand siliconul cauciucos cu cel lichid, creand un gel ferm si moale, care a fost introdus intr-un invelis de polimer siliconic (elastomer).

Chirurgia estetica a devenit un spectacol in tara noastra, in care modelele feminine se indentifica din ce in ce mai mult cu femeia cu sani mari, fese rotunde si buze pline.

“Acceptarea de sine, care duce in final la o linistire in ceea ce ne priveste, este uneori pusa sub semnul intrebarii de unele exagerari in plan estetic. Duminica, 29 aprilie, in emisiunea “Cunoaste, viseaza, iubeste!”, de la Prima TV, veti vedea cum s-a lansat moda feselor bombate, dupa febra implantului mamar. Doctorul chirurg estetician Calin Dobos, din Galati, face deja interventii de acest tip clientelor sale si mi-a oferit sansa sa inteleg parcursul operatiei, elementele ce concura la obtinerea unei imagini de sine echilibrate, mai ales in cazurile in care aceste corectii ale corpului sunt absolut necesare. Desi nimeni nu a reusit pana acum sa isi vada posteriorul altfel decat prin intermediul oglinzii, cei mai multi dintre noi suntem preocupati de forma, aspectul si mai ales marimea acestuia.

Modelarea feselor se adreseaza atat femeilor, cat si barbatilor, preocupati sa aiba forme mai rotunjite si un fizic armonios, bine proportionat. Este bine stiut ca fesele sunt, alaturi de sani, simbol al sexualitatii, atat la femei, cat si la barbati. La femei, cu cat raportul solduri/talie e mai accentuat, cu atat mai multa atentie primeste. Ori rotunjimea si aspectul lor pot fi modelate de implanturi, injectari de substante sau de grasime proprie”, spune Luana, care va invita sa aflati mai multe despre chirurgia estetica urmarind emisiunea “Cunoaste, viseaza, iubeste!”, duminica, 29 aprilie, de la ora 08.30, la Prima TV.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.