Luana Ibacka a vizitat laboratoarele de medicamente homeopatice, din Lyon

Luana Ibacka, prezentatoarea emisiunii “Cunoaste, Viseaza, Iubeste!”, de la Prima TV (duminica, de la ora 11.30), s-a alaturat unui grup de jurnalisti in aventura cunoasterii locului unde s-au creat cele mai importante laboratoare pentru medicamente homeopatice din lume, Lyon.

In aceasta calatorie am avut ocazia sa aflam istoria laboratoarelor de medicamente homeopatice. Am fost primiti intr-o sala de conferinte, pentru o succinta documentare, dupa care, intr-o premiera absoluta, am intrat in fabrica, in departamentele in care se transforma esente din natura in medicamente homeopatice.

Laboratoarele au fost create in anul 1932, de Jean Boiron si fratele lui geaman, Henri. Atunci, homeopatia de-abia incepuse sa se impuna ca metoda terapeutica in Franta, iar crearea remediilor homeopatice era o necesitate. Datorita succesului acestei metode terapeutice, laboratoarele au cunoscut o dezvoltare rapida, devenind in prezent liderul mondial al homeopatiei. Acestea nu mai sunt de mult o afacere de familie, vorbim deja de un holding, in cadrul caruia lucreaza peste 2500 de angajati si cu o cifra de afaceri de 260 milioane dolari anual. Ei se implica in tot ceea ce tine de homeopatie, editeaza carti destinate medicilor si farmacistilor, iar Centrul de Studii si Dezvoltare a Homeopatiei pregateste medici si farmacisti in domeniu”, povesteste Luana.

Vedeta Prima TV nu a fost impresionata numai de laboratoarele de homeopatie, ci si de orasul Lyon.

Dupa aterizare, am inceput drumul cunoasterii splendidului oras. Lyon este un oras sinonim cu industria matasii si Rezistenta Franceza si are reputatia de „capitala gastronomica a lumii”. Aici se afla unele dintre cele mai bune restaurante si bucatarii din lume, fiind a doua zona metropolitana, ca marime, dupa Paris. Lyonezii au stiut sa se faca cunoscuti, in momentul de fata infrastructura urbana este una dintre cele mai dezvoltate din Europa.

Partea principala a Lyon-ului, unde sunt cele mai importante cladiri guvernamentale si muzee, se afla in peninsula Presqu`ile. Pe terenul mai inalt din nord se afla suburbia La Croix-Rousse. 

Multe personalitati s-au nascut in Lyon sau au locuit si lucrat aici – Francois Rabelais, Andre-Marie Ampere, Antoine de Saint-Exupery, Joseph-Marie Jaquard, fratii Montgolfier, care au construit primul balon cu aer cald, fratii Lumiere, fratii gemeni Henri si Jean Boiron, parinti ai laboratorului central homeopatic din Franta. De fapt, pentru ei ne-am aflam aici, in acest oras aristocrat, unde oamenii cauta sa traiasca echilibrat, in deplina armonie“, spune Luana, recent intoarsa din aceasta calatorie.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.