Liviu Ciulei – Premiul de Excelenta la TIFF 2010

În cadrul celei de-a noua ediţii a Festivalului Internaţional de Film Transilvania (TIFF), Liviu Ciulei, personalitate marcantă a filmului şi teatrului românesc, va fi omagiat prin acordarea Premiului de Excelenţă şi prezenţa a trei dintre filmele sale în secţiunea tradiţională a festivalului, 3X3.

Cariera sa spectaculoasă include peste 20 de filme la care a lucrat în calitate de regizor, actor sau scenarist, precum şi numeroase spectacole de teatru, unde şi-a pus semnătura în calitate de regizor, scenograf sau actor, recompensate de-a lungul timpului cu distincţii prestigioase.

Experienţei în calitate de regizor, actor, scenograf sau scenarist i s-a adăugat şi cea a unui foarte bun director artistic, Liviu Ciulei ocupând această pozitie timp de 10 ani pentru Teatrul Bulandra din Bucureşti, dar şi pentru Teatrul Tyrone Guthrie din Minneapolis. De asemenea, Ciulei a fost profesor de teatru la două universităţi prestigioase –  Columbia University şi New York University. În prezent este Director Onorific al Teatrului Bulandra.

Filmografia sa include Pădurea Spânzuraţilor, film care i-a adus în anul 1965 Premiul de regie la Festivalul de la Cannes. Alături de Valurile Dunării (1959) şi Erupţia (debutul în regia de film din 1957), Pădurea Spânzuraţilor va fi prezentat în cadrul secţiunii 3 X 3. Liviu Ciulei se alătură astfel regizorilor Wim Wenders şi Anurag Kashyap, omagiaţi în cadrul acestei secţiuni la cea de-a noua ediţie a festivalului.

2 thoughts on “Liviu Ciulei – Premiul de Excelenta la TIFF 2010

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.