Ladislav Bartonicek conduce acum activitatea grupului ce deţine ProTV, după decesul lui Petr Kellner

ladislav bartonicek

Ladislav Bartonicek, unul dintre acţionarii PPF, a fost numit la conducerea activităţilor grupului, după decesul miliardarului Petr Kellner, cel mai bogat om din Cehia, se arată într-un comunicat al Pro TV.

Companiile care fac parte din grupul PPF sunt conduse de echipe de manageri profesionişti, iar aceştia îşi vor continua activitatea sub conducerea lui Ladislav Bartonicek.

„În ansamblu, grupul PPF dispune de un sistem bine pus la punct de gestionare a proiectelor de investiţii. Compania afirmă faptul că decesul fondatorului său nu are un impact în activitatea de zi cu zi, iar grupul PPF va continua planurile de investiţii şi viziunea, aşa cum au fost formulate de Petr Kellner şi echipa sa”, se arată în comunicat.

Miliardarul Petr Kellner, cel mai bogat om din Cehia, proprietarul postului Pro TV, a murit într-un accident de elicopter în Alaska.

Kellner, care avea o avere estimată la 17,5 miliarde de dolari, potrivit Forbes, era parte din grupul care a întreprins excursia de sâmbătă în apropierea unui gheţar din Alaska, potrivit celor care au închiriat elicopterul.

Petr Kellner a început, în anii 1990, un fond de investiţii prin care a cumpărat pachetul majoritar al celei mai mari companii de asigurări din Cehia.

În luna octombrie, el a cumpărat o mare reţea europeană de televiziune, Central European Media Enterprises, pentru 1,1 miliarde de dolari. El a spus atunci că achiziţia a fost făcută dintr-un „simţ al responsabilităţii” şi a promis că reţeaua îşi va menţine obiectivitatea.

Compania sa de investiţii, PPF Group, a donat în pandemie statului ceh milioane de măşti şi mii de kituri de testare pentru Covid-19.

Kellner era căsătorit şi avea patru copii.

Petr Kellner avea deja afaceri în România, prin intermediul PPF, înainte de preluarea Pro TV, în principal în domeniul imobiliar, el cumpărând sediul ING Bank şi complexul Metropolis Center, ambele din Bucureşti. În paralel, Petr Kellner avea legături strânse cu piaţa rusă, dar şi cu China.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.