La TVR Cultural, cu valoarea despre valoare: Răzvan Mazilu

TVR Cultural va difuza joi, 4 februarie,  de la ora 22.30, în cadrul emisiunii”Profil, poveste, personaj”  un episod dedicat dansatorului şi coregrafului Răzvan Mazilu.

Cel care l-a intervievat, Marius Constantinescu, spune:

,,O întâlnire cu Răzvan Mazilu poate fi văzuta ea însăşi ca un succes.  Reticenţa artistului spre confesiune, spre deschidere în fata  publicului altfel decât pe scenă este, în cazul lui, o realitate.

Răzvan Mazilu are oroare de artiştii convertiţi în oratori, acele  persoane publice care îşi dau cu presupusul despre orice în reviste şi la televizor. În faţa lor, Răzvan tace şi îşi transformă  neînţelegerile, nemulţumirile, frustrările în energie creativă.

Născoceşte spectacole şi contexte de succes, se înconjoară de oameni  la fel de valoroşi ca el, alcătuieşte fraze de mişcare, alege muzici,  desenează costume, face regie şi se reinventează de la o seară la  alta, în funcţie de personajul ales.

Am ales ca fir roşu al emisiunii  piesa Sell Me a Earthei Ktt, pe care Răzvan a transformat-o într-un  număr semnatură, un dandy al anilor 40 rătăcit într-un spaţiu care are  nevoie să reînveţe ce înseamnă eleganţa. „Profil  Poveste Personaj” cu Răzvan Mazilu este, de fapt, o conversaţie cu Dorian Gray, al  cărui portret, în acest caz, îşi păstrează neatinsă graţia„.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.