„Kapitalism – reţeta noastră secretă” sau cum au făcut avere mogulii din România. Sâmbătă, de la ora 21.00, pe B1 TV

Sâmbătă, 2 februarie, de la ora 21.00, B1 TV prezintă excepționalul documentar “Kapitalism – rețeta noastră secretă” (2010, în regia lui Alexandru Solomon), în cadrul emisiunii „Special B1”. Filmul descrie, într-o manieră captivantă, drumul nostru de la un comunism cu față urâtă la o democrație originală de piață. 

Și cine știe mai bine cum a fost drumul decât câștigătorii? Filmul îi adună laolaltă pe cei mai importanți magnați din România și încearcă să afle ce i-a mânat pe ei în luptă. Printre personaje se numără Dan Voiculescu, George Copos, Dinu Patriciu, George Pădure și Gigi Becali. Aceștia pot fi urmăriți într-o serie de ipostaze inedite – la ei acasă, în reuniuni de afaceri sau în croaziere cu iahtul, explicând fiecare propria rețetă a succesului.

Pornind de la ideea fictivă că fostul dictator Nicolae Ceaușescu ar face o vizită prin România anului 2009 și s-ar declara satisfăcut de faptul că persoanele din  nomenclatura comunistă s-au descurcat excelent și în capitalism și ocupă funcții importante în structurile actuale ale puterii de stat, „Kapitalism – Rețeta noastră secretă” încearcă să afle cum au făcut primul milion de dolari moguli ca Dinu Patriciu, George Copos, George Becali, Dan Voiculescu, Dan Diaconescu, Ioan Niculae, George Pădure sau Dan Ioan Popescu și cum s-a transformat capitalul de stat în capital privat.

Nelu Barbu va sta, apoi, de vorbă cu invitații săi: Dan Diaconescu, George Pădure (chiar protagonişti ai documentarului), jurnalistul Grigore Cartianu şi analistul politic Horia Mihălcescu.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.