„Kapitalism – rețeta noastră secretă”: Cum au facut mogulii din Romania primul milion de dolari

•Vineri, de la ora 20.00, la ”Special B1”

Vineri, 2 decembrie, de la ora 20.00, B1 TV prezintă cel mai vizionat documentar al anului 2010 în cinematografele din România, “Kapitalism – rețeta noastră secretă” (în regia lui Alexandru Solomon), în cadrul emisiunii „Special B1”. Filmul descrie într-un mod captivant drumul nostru de la un comunism cu față urâtă la o democrație originală de piață.

Și cine știe mai bine cum a fost drumul decât câștigătorii? Filmul îi adună laolaltă pe cei mai importanți magnați din România și încearcă să afle ce i-a mânat pe ei în luptă. Printre personajele din varianta integrală a filmului se numără: Dan Voiculescu, George Copos, Dinu Patriciu, George Pădure și Gigi Becali. Aceștia pot fi urmăriți într-o serie de ipostaze inedite – la ei acasă, în reuniuni de afaceri sau în croaziere cu iahtul, explicând fiecare propria rețetă a succesului.

Pornind de la ideea fictivă că fostul dictator Nicolae Ceaușescu ar face o vizită prin România anului 2009 și s-ar declara satisfăcut de faptul că persoanele din nomenclatura comunistă s-au descurcat excelent și în capitalism și ocupă funcții importante în structurile actuale ale puterii de stat, „Kapitalism – Rețeta noastră secretă” încearcă să afle cum au făcut primul milion de dolari moguli ca Dinu Patriciu, George Copos, George Becali, Dan Voiculescu, Dan Diaconescu, Ioan Niculae, George Pădure sau Dan Ioan Popescu și cum s-a transformat capitalul de stat în capital privat.

Documentarul “Kapitalism – rețeta noastră secretă” a fost prezentat, în urmă cu doar câteva zile, publicului din Montreal, urmând ca pe 4 decembrie să ruleze la New York. Documentarul este comparat de „The Film Society of Lincoln Center” din New York cu ”Capitalism: A Love Story” al lui Michael Moore.

În sudioul B1 TV, Dinu Flămând va sta, apoi, de vorbă cu invitații săi: Cristian Pârvulescu – analist politic, Liviu Mihaiu – jurnalist, Ion M. Ioniță – jurnalist, Iosif Boda – analist politic și Ionel Blănculescu – economist, fost ministru de finanțe.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.