Japonia, shoking Asia. Există nişte crochete de vită Kobe cu 30 de ani listă de aşteptare la comenzi

crochete de vită Kobe

Dacă comandați o cutie de crochete de vită Kobe congelate de la Asahiya, o măcelărie administrată de o familie din orașul Takasago din prefectura Hyogo din vestul Japoniei, vor mai dura 30 de ani până să primiți comanda.

Asta nu este o greșeală de tipar. Treizeci. Ani.

Fondată în 1926, Asahiya a vândut produse din carne, din prefectura Hyogo – inclusiv carnea de vită Kobe – timp de zeci de ani, înainte de a adăuga crochete de vită la raft, în anii de după cel de-al Doilea Război Mondial.

Dar abia la începutul anilor 2000, aceste găluște de cartofi prăjiți și carne de vită au devenit o senzație pe internet, rezultând în așteptarea ridicol de lungă cu care se confruntă acum cumpărătorii.

Foarte râvnitele „Crochete extreme” sunt unul dintre cele patru tipuri de crochete de vită Kobe disponibile la Asahiya. Nu poți aștepta trei decenii? Crochetele de vită Premier Kobe ale magazinului au în prezent o listă de așteptare de patru ani.

„Am început să vindem produsele noastre, prin cumpărături online, în 1999”, explică Shigeru Nitta, proprietarul din a treia generație de la Asahiya.

„În acel moment, am oferit Crochete Extreme, ca probă”.

Crescând în Hyogo, Nitta vizitează fermele locale și licitațiile de carne de vită cu tatăl său, încă de când era mic. A preluat magazinul de la tatăl său în anul 1994, când avea 30 de ani.

După ce a experimentat cu comerțul electronic timp de câțiva ani, el și-a dat seama că clienții ezitau să plătească o sumă mare, pentru carnea de vită premium online. Atunci a luat o decizie îndrăzneață.

„Am vândut Crochete Extreme la prețul de 270 de yeni (1,8 dolari) bucata… Numai carnea de vită din ele costă aproximativ 400 de yeni (2,7 dolari) bucata”, spune Nitta pentru CNN.

„Am făcut crochete la prețuri accesibile și gustoase, care demonstrează conceptul magazinului nostru, ca o strategie pentru a-i face pe clienți să se bucure de crochete și apoi să sperăm că vor cumpăra carnea noastră de vită Kobe, după prima încercare.”

Pentru a limita pierderea financiară de la început, Asahiya a produs doar 200 de crochete în propria bucătărie, lângă magazinul lor în fiecare săptămână.

„Vând carnea de vită crescută de oamenii pe care îi cunoaștem. Magazinul nostru vinde doar carne care a fost produsă în prefectura Hyogo, fie că este carne de vită Kobe, porc Kobe sau pui Tajima. Acesta este stilul magazinului încă de înainte să devin eu proprietar, „, spune Nitta.

De fapt, bunicul lui Nitta obișnuia să călătorească până la Sanda – o altă zonă faimoasă de reproducere a Wagyu din Hyogo – cu bicicleta cu un cărucior de mână pentru a ridica el însuși produsele.

„În acea perioadă, magazinul nostru avea legături cu producătorii locali de carne de vită, așa că nu trebuia să le luăm din afara prefecturii”, adaugă Nitta.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.