Iuliana Tudor aduce „Cântecul de dragoste de-a lungul Dunării” la TVR 3

•Vineri, 29 iulie, ora 21.30; sâmbătă, 30 iulie şi duminică, 31 iulie, ora 21.00

 

• Coproducţie TVR şi Consiliul Judeţean Brăila; Producător: Elise Stan

TVR 3 transmite, în perioada 29-31 iulie, în direct de la Brăila, cea de-a cincea ediţie a Festivalului Internaţional de Folclor „Cântecul de dragoste de-a lungul Dunării”. Fiind una dintre puţinele competiţii cu o tematică precisă – sunt acceptate exclusiv cântece de dragoste – festivalul şi-a căpătat deja un renume printre iubitorii de folclor, astfel că la această ediţie participă concurenţi din zece ţări dunărene. Acompaniamentul instrumental este asigurat de Orchestra „Lăutarii” din Chişinău, condusă de maestrul Nicolae Botgros, iar gazda evenimentului este Iuliana Tudor.

Participanţi din România, Ucraina, Bulgaria, Slovacia, Serbia, Germania, Austria, Croaţia, Ungaria, precum şi din Republica Moldova vor da dovada talentului lor în cele două seri de concurs, precum şi la Gala Laureaţilor. Fiecare seară se încheie cu recitaluri ale unor interpreţi consacraţi: Delia Godja din Austria, respectiv Petrică Mâţu Stoian – în seara de vineri; tineri laureaţi ai marilor festivaluri de folclor din România – sâmbătă seară, denumită generic „La braţ cu tinereţea”; Grupul Vocal al Academiei de Arte din Novi Sad, Serbia, câştigator al ediţiei 2010 a festivalului, respectiv Dumitru Fărcaş – duminică, după Gala Laureaţilor. Una dintre particularităţile festivalului este aceea că el se adresează nu doar tinerilor interpreţi, ci tuturor, indiferent de vârstă.

Difuzarea Festivalului Internaţional de Folclor „Cântecul de dragoste de-a lungul Dunării” este o tradiţie pentru TVR, evenimentul fiind preluat de televiziunea publică încă de la prima sa ediţie, din 2007.

 

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.