Irina Luca porneşte „Aventura urbană” la TVR 1 şi TVR HD

• De sâmbătă, 26 noiembrie, ora 13.00 la TVR 1 şi la ora 16.25 la TVR HD

Din 26 noiembrie, TVR 1 lansează o nouă emisiune – „Aventura urbană”, care va fi difuzată în fiecare sâmbătă, de la ora 13.00. Miza emisiunii este găsirea unor locuri despre care nu se mai vorbeşte, dar şi a unor oameni care încă au timp, pasiuni şi o viaţă interesantă. Reţeta este simplă – şi va fi dezvăluită din primul episod: munceşte, iar timpul liber oferă-l familiei, prietenilor, pasiunilor.

„În fiecare weekend descoperim împreună, într-unul dintre oraşele mici ale României, poveşti, întâmplări şi personaje pe care nu le găsim în programele de ştiri. Un jurnalist petrece 24 de ore într-un oraş, iar invitatul emisiunii îi comentează aventurile urbane şi îşi povesteşte amintirile legate de perioada de viaţă petrecută acolo”, povesteşte Irina Luca, realizatoarea programului.

Telespectatorii vor vedea „România de sub radar”, ţara pe care am uitat-o, înghiţită de politică şi de ştiri senzaţionale. Este România normală… senzaţional de obişnuită.

În primele ediţii, echipa (formată din: realizator Irina Luca, producator: Lidia Voicu şi reporterii Cătălina Filip Coapşi, Gabriel Geamănu, Ilinca Ciobanu, Iuliana Constantin, Iulian Foişor şi Răzvan Petrişor) ajunge la Lugoj, Petroşani, Câmpulung Muscel, Călimăneşti–Căciulata, Făgăraş şi Mediaş. Întâlnirile vor fi cu scriitorul Radu Paraschivescu, graficianul Bogdan Petry şi actorii Şerban Ionescu, Florin Zamfirescu şi Maria Dinulescu.

 

Aventura urbană începe în Lugoj, oraşul din sud-vestul României despre care locuitorii spun cu mândrie că este „capitala culturală a Banatului”.

Cătălina Filip Coapşi observă oraşul vechi dintr-o trăsură de la 1800, află cât de periculos poate fi să ai în grijă păsări de pradă şi pedalează alături de una dintre cele mai bine organizate comunităţi de ciclişti din ţară.

La Bucureşti, invitatul Irinei Luca, scriitorul Radu Paraschivescu, îşi aminteşte de prăjiturile copilăriei, de Poli, echipa de fotbal pe care încă o iubeşte şi de toţi pietenii lugojeni, oameni normali, care au timp, pasiuni şi o viaţă interesantă.

Emisiunea „Aventura urbană” va fi difuzată săptămânal şi de TVR HD, tot începând de sâmbătă, 26 noiembrie, de la ora 16.25.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.