Interviu în exclusivitate cu dirijorul Christian Badea, la TVR Cultural

• Miercuri, ora 17.15, în seria „Interviurile Festivalului Enescu”

TVR Cultural difuzează în premieră miercuri, 28 martie, de la ora 17.15, interviul pe care cunoscutul dirijor de origine română Christian Badea l-a acordat realizatoarei Monica Ghiurco la sosirea în ţară pentru ediţia a XX-a a Festivalului „George Enescu”.

Christian Badea a studiat vioara la Conservatorul de Muzică din Bucureşti şi a continuat cu studiul tehnicii dirijorale la Bruxelles. A urmat apoi cursuri la Mozarteum din Salzburg cu Herbert von Karajan şi la Juilliard School din New York. Dirjorul a urcat pe scena marilor săli de concert şi a teatrelor de operă de prim rang din Europa, America de Nord şi Asia. La 1 septembrie 2011, Christian Badea a deschis, alături de Filarmonica din Haga, Festivalul Internaţional „George Enescu” – ediţia cu numărul XX, la Sala Palatului.

Cunoscutul dirijor vine în ţară cu un proiect despre care vorbeşte în premieră în cadrul acestui interviu, acela de a readuce pe scenele româneşti tinerele talente şi de a lucra cu generaţia tânără. Christian Badea a vorbit despre reflecţia României ca putere muzicală internaţională: „Această putere este difuză şi cred, din nou, că generaţia tânără, cei care se ridică astăzi şi cei care s-au ridicat de curând, dacă se pot uni şi dacă pot fi sprijiniţi, vor aduce o reflecţie extraordinar de pozitivă asupra României”.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.