In Memoriam Şerban Ionescu la TVR 1

• Emisiunea „Un surâs în amintire” – duminică, 25 noiembrie, de la 14.30

 

Programele TVR 1 din această săptămână au reamintit telespectatorilor personalitatea regretatului actor Şerban Ionescu. După o grea suferinţă, Şerban Ionescu s-a stins din viaţă în seara zilei de 21 noiembrie, la vârsta de 62 de ani. Dupa filmul Umilinţă (România, 2011), în care Şerban Ionescu joacă alături de Costel Caşcaval, TVR 1 va difuza duminică emisiunea Un surâs în amintire.

 „Emisiunea Un surâs în amintire se constituie în frântura noastră de recunoştinţă faţă de actorul şi omul care a fost Şerban Ionescu, colaborator al Televiziunii Române în numeroase producţii, fie că a fost vorba de teatru sau de divertisment”, spune Cosmin Dumitru, realizator al emisiunii care va fi difuzată la TVR 1 duminică, de la 14.30. Telespectatorii îl vor revedea, aşadar, pe actorul Şerban Ionescu în scheciuri antologice sau în fragmente din serialul comic Călcâiul lui Ahile. În producţiile realizate de Eugen Dumitru şi echipa sa între anii 1999 – 2011, i-au fost alături colegi de marcă, precum Dorel Vişan, George Mihăiţă, Tora Vasilescu, Mircea Albulescu, George Ivaşcu, Alexandru Bindea sau Dan Tudor.

 

Şerban Ionescu s-a născut pe 23 septembrie 1950, la Corabia, judeţul Olt. A urmat cursurile Şcolii Populare de Artă şi Institutul de Artă Teatrală şi Cinematografică. A absolvit la clasa lui Amza Pellea şi a început să joace teatru la Petroşani. Ulterior, Şerban Ionescu a ajuns să joace în Sibiu şi în Bucureşti, la Teatrul de Comedie, Teatrul Odeon şi apoi Teatrul Naţional. În 1980, regizorul Mircea Mureşan îl distribuie în rolul care avea să-l facă faimos, Ion, din ecranizarea romanului cu acelaşi nume, scris de Liviu Rebreanu. Şerban Ionescu a jucat şi în alte filme, precum Lumini şi umbre, Imposibila iubire, Pădurea, Mircea ori Păcală se întoarce. A mai apărut şi serialele Om sărac, om bogat şi Fetele marinarului.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.