In Memoriam Viorica Bucur la TVR

• Miercuri, 24 august, ora 17.00, TVR 1 şi TVR Cultural redifuzează o ediţie Garantat 100% cu Viorica Bucur

 

TVR 1 şi TVR Cultural difuzează miercuri, 24 august, de la ora 17.00, o ediţie a emisiunii „Garantat 100%”, în care invitatele lui Cătălin Ştefănescu au fost regretata Viorica Bucur, profesor universitar şi critic de film, şi Irina Margareta Nistor, traducător şi critic de film. Emisiunea a fost difuzată în premieră în 10 aprilie 2011, la TVR 1.
La „Garantat 100%”, telespectatorii le vor revedea pe cele două doamne povestind despre ce a însemnat pentru ele TVR (de la filmul „Dallas” până la desenele animate, cât de actuale erau programările marilor seriale după apariţia lor). Discuţiile au mai fost şi despre film, în general, dar şi despre filmul românesc actual, mai detaliat.

Foto: http://www.europafm.ro

A fost o ediţie cu două doamne vorbăreţe, cu aplomb, şi un Cătălin Ştefănescu foarte „ascultător” (în sensul că moderatorul le-a dat cuvântul doamnelor şi a ascultat în foarte mare linişte poveştile lor!)”, îşi aminteşte Silvia Ghiaţă, producătoarea emisiunii Garantat 100% de la TVR.

Din toamnă, Cătălin Ştefănescu revine cu emisiunea Garantat 100% la TVR 1 cu ediţii în premieră.

Viorica Bucur era profesor universitar doctor la UNATC. A fost angajată a TVR din martie 1969 până în 1977 şi apoi, din 1990 până în 1999. A fost supranumită de generaţii întregi „Mama desenului animat” sau „Mama lui Donald”.
Timp de 15 ani, Viorica Bucur a realizat la TVR singura emisiune dedicată desenelor animate, înainte de căderea regimului comunist, „Gala desenului animat”. Despre începuturile acestei emisiuni, Viorica Bucur îşi amintea:

Duminica, timp de o oră, făceam episoade tematice, cu Donald, Pluto…. Emisiunea a avut succes, iar Tudor Vornicu ne-a întrebat dacă nu vrem să facem o producţie întreagă dedicată animaţiei. Aşa s-a născut, în anii ’70, Gala desenului animat”.

În perioada 1969 – 1972, Viorica Bucur a realizat o serie de emisiuni cu noutăţi din lumea filmului, care cuprindea, totodată, elemente de istorie a cinematografiei şi recenzii de film. Între 1970 şi 1974, Viorica Bucur a produs emisiunile „Istoria filmului mut” şi „Istoria filmului sonor”. A mai colaborat cu Televiziunea Română în 2007 la emisiunea «Cinemaniacii», al cărei producător a fost, şi pe care o prezenta o fostă studentă a ei, Mădălina Roşca.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.