Iata cum ne fac gadgeturile viata mai frumoasa!

Pasii uriasi si din ce in ce mai rapizi pe care i-a facut omenirea in ultimele decade in dezvoltarea tehnologiei au avut un impact simtitor asupra comportamentului uman si vietilor noastre de zi cu zi. Folosirea laptopurilor, smartphone-urilor si chiar a noilor smart TV-uri ne determina sa actualizam permanent informatia, folosind-o permanent pe cea de ultima ora. In unele cazuri, primirea si folosirea acestor noi informatii este facuta automat, dispozitivele noastre avand posibilitatea de a face update chiar si fara sa ne ceara permisiunea.

Device-urile pe care le utilizam zilnic au intrat de multa vreme in obiceiul si necesitatea noastra, fiind folosite cu predispozitie pentru comunicare si divertisment, insa nevoia de a completa lista functiilor tehnologiei de care dispunem ne-a determinat sa cautam noi metode de a imbunatati device-urile deja existente.

Ce sunt gadgeturile?

Termenul de gadget vine din limba engleza si semnifica “un obiect tehnologic de dimensiuni reduse, dispozitiv sau aparat, care indeplineste o anumita functie, fiind de obicei o noutate. Gadgeturile sunt intotdeauna concepute neobisnuit sau ingenios fata de alte obiecte tehnologice la momentul inventiei lor”. In prezent, aceasta definitie este suficient de larga incat sa includa un numar mare de dispozitive, functii, caracteristici si particularitati. Interpretarea generala asupra gadgeturilor este ca ele sunt dispozitive mobile, portabile, care au un design aparte.

Asadar, putem include in lista gadgeturilor aparate precum smartphone-ul, tableta, ceasul smart, etc., insa fiecare persoana are o interpretare diferita asupra acestui termen in functie de cunostintele din domeniul tehnologiei. Astfel, unii numesc gadgeturi orice model de telefon mobil, in timp ce altii atribuie aceasta denumire numai device-urilor care aduc ceva nou ca si functionalitate sau imbina mai multe functii intr-un singur aparat, cum ar fi o baterie externa cu lanterna si panou solar.

Utilitatea gadgeturilor

Fiindca deja am dat un exemplu de gadget, ii vom analiza utilitatea. Cel putin pentru cei tineri este de neconceput absenta smartphone-ului, asadar au fost proiectate nenumarate gadgturi pentru a completa, spori sau sustine functiile acestui aparat. Un astfel de gadget este acumulatorul extern, care vine in numeroase variante si cu varii functii si particularitati de design. Cand faci o calatorie lunga cu trenul sau cu avionul, bateria externa te poate ajuta sa vezi serialul preferat pe tableta. Cand iesi la plaja, iarba verde sau faci drumetii pe munte, unde prizele nu sunt chiar la tot pasul, un powerbank este gadgetul pe care nu-ti permiti sa-l uiti acasa.

Avand o semnificatie atat de larga, termenul de gadget mai este folosit si atunci cand denumirile standard nu se aplica unui nou produs, nereusind sa il cuprinda intr-o categorie sau gama. Asadar, majoritatea produselor nou-aparute sunt incadrate “din oficiu” in categoria gadgeturilor daca au caracteristici sau imbinari de functii rar intalnite. Astfel, un ceas de birou cu ventilator care poate fi alimentat prin USB este etichetat, evident, ca gadget. Dronele cu camera de luat vederi si control direct de pe smartphone sau boxele wireless cu nenumarate alte functii si efecte vizuale sunt si ele catalogate drept gadgeturi.

Din absenta unei definitii precise asupra gadgeturilor, acestea raman mereu surprinzatoare si atragatoare pentru pasionatii de tehnologie, comunicare si divertisment, iar cele mai bune preturi la o gama variata de gadgeturi gasesti numai pe Gadgetworld.ro! Intra acum si profita de reducerile de vara!

Lasă un răspuns

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.