Horia Vîrlan găteşte la Carnavalul Medieval de la Castelul Corvinilor

* Îndrăgitul maestru bucătar Horia Vîrlan vă invită în universul culinar medieval

Primăria municipiului Hunedoara organizeaza in perioada 30 august – 1 septembrie „Carnavalul Medieval”, ce va avea loc la Castelul Corvinilor. În cadrul evenimentului, sâmbătă, 31 august, de la ora 11.00, va avea loc un workshop culinar cu Horia Vîrlan.

image

„Sunt atras de bucătăria «curată», în care nu sunt utilizate ingrediente ce au fost influenţate de produsele chimice. Îmi place bucătăria tradiţională, cea care s-a născut din nevoia oamenilor de a se hrăni, fără ca masa zilnică să fie împachetată ca  «o fiţă»”, spune maestrul.

“Îmi place să călătoresc înapoi în timp prin intermediul gastronomiei şi am constatat că oamenii din trecut aveau o cultură gastronomică, chiar dacă limitată la zona unde locuiau, mai echilibrată decât noi, cei din aceste vremuri”.

În ceea ce priveşte meniul, Horia va pregăti trei feluri de mâncare, şi anume Mămăligă umplută şi coaptă în tuci, Ghiveci de cărnuri şi Picioare de porc cu usturoi.

Maestrul îi asigură pe gurmanzi că evenimentul este unul care nu  trebuie ratat. „Va fi un sfârşit de săptămână cu piese de teatru, muzică şi jocuri medievale, mâncare bună şi multă, multă distracţie!”

Pe Horia Vîrlan îl puteţi urmări într-un nou sezon „Cireaşa de pe tort”, din septembrie, la Prima TV.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.