Grupul Coral Sound lansează CD-ul de colinde „Poveste de Crăciun”

Un grup de cântăreţi sufletişti şi-a propus să aducă în faţa auditoriului român călătoria imaginară a stelei în noaptea de Ajun, prin redescoperirea colindelor intrate în uitare, ce sunt caracteristice tradiţiilor româneşti din moşi-strămoşi.

„Povestea de Crăciun” este despre naşterea Domnului şi este transpusă artistic de Sound în muzică corală.

Conferința de presă și lansarea CD-ului „Poveste de Crăciun” vor avea loc miercuri, 14 noiembrie 2012, la ora 19.30, la Casa de Cultură a Studenţilor, Sala Pod. Pe acest dublu CD, pe care formaţia noastră îl lansează astăzi, avem colinde româneşti şi internaţionale care influenţează moştenirea culturală românească.

Cântăreţii sufletişti formează Grupul Coral Sound, un cor de cameră a cappella înfiinţat în anul 1994, sub oblăduirea Casei de Cultură a Studenţilor din Bucureşti, care reuneşte studenţi şi absolvenţi ai diverselor facultăţi bucureştene.

Globul pentru bradul de Crăciun ascunde în interior două miniCD-uri, care îi vor purta pe ascultători spre descoperirea legăturii care există între colindele vechi, româneşti, ori ale minorităţilor conlocuitoare (săseşti, ucrainene, etc.) şi colindele noi, care au pătruns în spiritul noilor generaţii.

Acest proiect, finanţat de Administraţia Fondului Cultural Naţional (AFCN), a început pe 15 august și se desfășoară până pe 15 noiembrie 2012.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.