Golden Globe. Steven Spielberg a câştigat premiul pentru cel mai bun regizor

Golden Globe. Steven Spielberg a câştigat premiul pentru cel mai bun regizor

Marele regizor Steven Spielberg a câştigat la Golden Globe Awards premiul pentru cel mai bun regizor.

Dar toate filmele câştigătoare de anul acesta sunt foarte bune. De unde se poae trage concluzia că în vremuri de criză apar mai multe filme bune.

Drama „The Fabelmans”, comedia „The Banshees of Inisherin”, serialele „House of the Dragon”, „The White Lotus” şi „Abbott Elemnetary” au fost câştigătoare la gala Globurilor de Aur, desfăşurată marţi seară la Los Angeles. Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a adresat în timpul ceremoniei un mesaj de pace. Steven Spielberg a câştigat trofeul la categoria „cel mai bun regizor” iar Cate Blanchett, Colin Farrell, Austin Butler, Kevin Costner, Michelle Yeoh, Julia Garner, Zendaya, Quinta Brunson, Tyler James Williams, Angela Bassett şi Ke Huy Quan au fost câştigători la categoriile de interpretare.

Cea de-a 80-a ediţie a premiilor acordate de Asociaţia Presei Străine la Hollywood (HFPA) a fost prezentată de actorul Jerrod Carmichael, spectacolul fiind transmis de NBC şi Peacock.

Actorul Jerrod Carmichael a glumit pe seama Asociaţiei, vorbind de elefantul din cameră la începutul spectacolului, într-un monolog neobişnuit şi sincer: „Sunt aici pentru că sunt negru! Să vă spun ce s-a întâmplat. Acest show, Globurile de Aur, nu a fost difuzat anul trecut din cauza Asociaţiei Presei Străine de la Hollywood – despre care nu voi spune că este o organizaţie rasistă, dar care nu a avut un singur membru de culoare până la moartea lui George Floyd. Aşa că faceţi ce vreţi cu această informaţie”.

Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a transmis un mesaj de pace în cadrul ceremoniei: „Nu va fi al treilea Război Mondial. Asta nu este o trilogie. Ucraina va opri agresiunea rusă pe pământul nostru”.

„Al Doilea Război Mondial nu se terminase încă, dar valul s-a întors, toţi ştiau cine va câştiga. Erau încă bătălii şi lacrimi, şi atunci au apărut premiile Globurile de Aur pentru a-i onora pe cei mai buni performeri ai anului 1943”, a spus Zelenski.

„Acum este 2023, războiul din Ucraina nu s-a încheiat încă, dar valul se întoarce. Şi deja este clar cine va câştiga. Mai sunt lupte şi lacrimi, dar acum vă pot spune cu siguranţă cine sunt cei mai buni din anul precedent, aţi fost voi. Oamenii liberi ai lumii libere. Cei care s-au unit pentru a sprijini poporul ucrainean liber, în lupta noastră comună pentru libertate”, a spus Zelenski în aplauzele sălii.

Actorul de comedie Eddie Murphy a primit primi premiul onorific „Cecil B DeMille” în cadrul galei. El a transmis câteva sfaturi pe care le-a urmat în carieră: „Plăteşte-ţi taxele, vezi-ţi de treabă şi nu rosti dracului numele soţiei lui Will Smith!”.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.