“Gazeta de perete”, o emisiune de satira socio-politică, la Prima TV

Urmează un anunţ important pentru ţară: „Tovaraşul” Augustin Julea îşi începe vizita de lucru prin gazetăria românească.
Din 4 februarie, Prima TV prezintă “Gazeta de perete”, o emisiune cu atitudine, în care Augustin Julea comentează subiectele zilei şi împarte ironii fără părtinire. Scandaluri politice, mondene sau sportive, pe toate le are în bătaia… vorbei. Augustin Julea n-are mogul, n-are partid, n-are rude de angajat la stat, de aceea îi dă pe toţi la “Gazeta de perete”.

„Cei mai copţi dintre noi ştiu foarte bine ce era ’’Gazeta de perete’’ în vremurile de tristă amintire. Un dulăpior fixat la intrarea în intreprinderea socialistă, obligatoriu închis cu lacăt, prin ale cărui uşi de sticlă vedea tot angajatu’ cine este afişat la ’’Aşa, DA’’ şi cine la ’’Aşa, NU’’. Cu alte cuvinte, acolo erau înfierate moravurile epocii, dar şi lăudate elementele de mândrie ale societăţii. Emisiunea cu acelaşi nume, fiind afişată pe suport video, se vrea varianta modernă a bătrânei “Gazete de perete”, un fel de nepoata ei de la oraş. Şi pentru că locul dulăpiorului din curtea fabricilor este luat acum de televizor, stimaţilor telespectatori nu le va rămâne de făcut decât să apese pe butonul unde au memorat postul Prima TV, să-l blocheze cu un băţ de chibrit şi să arunce telecomanda, pentru a nu fi tentaţi să schimbe”, spune Augustin Julea.

Emisiunea este o satira socio-politică, condimentată cu rubrici şi reportaje, menite să-i asigure o dinamică aparte faţă de formatele asemanatoare deja existente. ’’Gazeta de perete’’ se adresează unui public activ, cu pregătire peste medie şi neapărat informat.

“În general, privitorii acestei emisiuni fac parte din categoria celor care conştientizează când un produs media încearcă să manipuleze opinia publică”, spune Julea. De aceea vor fi destul de confuzaţi ori de câte ori moderatorul, Augustin Julea, îi va întreba prieteneşte: ’’Ei, v-aţi prins? Eu al cui sunt? Al lui Băse, al Varanului, al Biancăi Drăguşan sau al PP-DD-ului? Vă dau un indiciu: am copilărit în Caracal’’, mărturiseşte prezentatorul.

După mulţi ani de ’’vrăjeală’’, numită pompos ’’presă liberă’’, veţi avea ocazia să urmăriţi o analiză sinceră a tuturor evenimentelor ce ne brodează zilnic viaţa, indiferent că sunt politice, sociale, mondene sau din tărâmul ’’Ştiaţi că-ului’’.

Aşadar, rămâneţi pe recepţie şi urmăriţi din 4 februarie, de luni până joi, de la ora 23.00, “Gazeta de perete”, la Prima TV. La ora difuzării emisiunii, cel mai ieftin curent electric este la Prima TV.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.