„Game of thrones”, de George R.R. Martin, va fi adaptat şi pus în scenă în anul 2023

Game of Thrones

„Game of Thrones”, opera lui George R.R. Martin, va fi produsă pentru Broadway. Scriitorul a ales să pună în scenă „un moment esenţial” al tramei din lumea „GOT”: marele turnir de la Harrenhal, scrie Le Figaro.

La doi ani de la finalul serialului început în 2010 şi în momentul în care postul american HBO pregăteşte o continuare, o adaptare teatrală va fi realizată în doi ani, au anunţat marţi producătorii acestui nou proiect.

„Visul nostru este de a aduce Westeros pe Broadway, la West End (Londra) şi în Australia şi mai târziu pe o scenă în apropiere de voi”, a declarat într-un comunicat George R. R. Martin, autorul cărţii „Tronul de fier”, care a stat la baza serialului „Game of Thrones”.

Produsă de Simon Painter şi Tim Lawson, care au montat în 2014 „The Illusionists”, piesa este scrisă de Duncan MacMillan, care a adaptat pentru teatru „1984” de George Orwell şi „City of glass” de Paul Auster. Dramaturgul colaborează strâns cu George R.R. Martin care a afirmat că lucrează la această adaptare în cel mai mare secret de mai mult de un an.

Pentru această adaptare, scriitorul a ales să pună în scenă „un moment esenţial” al tramei din „Game of Thrones”: marele turnir de la Harrenhal care are loc cu 16 ani înainte de acţiunea dramatică din fresca lui George R. R. Martin.

De la încheierea „Game of Thrones” pe HBO, postul pregăteşte mai multe proiecte derivate din universul creat de George R.R. Martin. În afară de viitorul serial, „House of Dragon”, aşteptat pentru 2022, sunt avute în vedere şi altele.

George R.R. Martin pregăteşte pentru Netflix adaptarea romanului său SF „Sandkings”, care a fost recompensat în 1980 cu un premiu Hugo.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.