GALERIE FOTO Cățel îngropat de viu, la o groapă de gunoi din Suceava

căţel

Asociația „Casa lui Patrocle” a publicat pe Facebook imagini greu de privit, cu un cățel captiv, într-un maldăr de moloz, la o groapă de gunoi din județul Suceava.

Puiul, căruia îi rămăsese numai capul afară, era mâncat de viu de viermi, iar sub el, în pământ, mai era un cățel, deja putrezit.

„Puiul care trăiește este plin de viermi de la jumătate în jos, i-au mâncat toată coada, este scheletic, atrofiat și abia se mai poate ține pe picioare. Doar el știe cât a stat îngropat!

Este cutremurător faptul că în ultimele două zile a fost caniculă, iar el a stat acolo captiv, cu capul în arșiță, fără strop de apă. Iar până alaltăieri în ploi și furtuni. Deci cu capul stătea în soare și pe dinăuntru îl mâncau viermii de viu” – descrie asociația calvarul inimaginabil prin care a trecut această ființă.

Deocamdată nu se știe cum a ajuns cățelul acolo. O ipoteză ar fi că l-a acoperit o mașină care a descărcat moloz, la groapa din Siminicea, dar în egală măsură poate să fie vorba și despre un gest făcut cu intenție.

Oroarea a fost descoperită de niște tineri, care au săpat cu mâinile goale, au dezgropat cățelul și au sunat asociația „Casa lui Patrocle”.

„A început să schiorlăie când a văzut oamenii, căci altfel nu l-ar fi găsit. Efectiv i-a chemat să-l salveze”, povestesc cei de la asociație.

Concluzia este însă una tristă:  „Dacă am lua la rând gropile de gunoi, probabil am găsi și alte drame. Ne amintim de puii din smoală de la groapa de gunoi din Ilișești. Se pare ca avem de-a face cu o nouă formă de poluare, poate cea mai nocivă dintre toate: abandonul, cruzimea față de animale și spatele întors în fața suferinței”.

Atenție, imaginile sunt cu mare impact emoțional:

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.