GALERIE FOTO Amalia Enache și-a început primăvara cu o vacanţă în Israel

Amalia Enache s-a bucurat de o vacanță minunată în Israel, care i-a adus o porție binemeritată de soare, poftă de viață, flori, mare, artă, oameni luminoși și viață intensă, așa cum e ea, la doi pași de amenințarea morții.

Amalia Enche in Israel (2) - Copy

“Mi-am început primăvara în orașul din care cred că ea începe. Aviv, din Tel Aviv înseamnă primăvară în ebraică. Traducerea completă ar fi Dealul Primăverii. Acolo, pe Dealul Primăverii, în cea mai veche parte a orașului, a fost prima mea întâlnire cu Israelul. Mi-am dorit să văd cu ochii mei și, mai ales, să simt cum trăiesc oamenii acolo, cum e viața într-o bucată de lume despre care am auzit, citit, prezentat la TV dintotdeauna multe, extrem de multe informații. Controverse, conflicte, probleme, conferințe internaționale, negocieri, eșecuri, politică, interese din toate părțile. Vă mărturisesc că dintotdeauna și tot mai pronunțat în ultimii ani, călătoresc nu pentru „obiective turistice”, ci pur și simplu să simt pulsul unui loc, să înțeleg cum gândesc oamenii de acolo, să-mi deschid mintea spre toate diferențele dintre noi, oamenii, date de experiențele noastre uneori atât de… altfel.”, a spus Amalia.

Vedeta PRO TV a mers foarte mult pe jos, s-a odihnit pe plajă, a vizitat anticariate și piețe de vechituri, magazine de haine și bijuterii ale tinerilor designeri și a trăit cu adevărat această experiență.

Despre întâlnirea ei cu Ierusalimul, Amalia declară:

Nu-mi era în plan în aceste zile să ajung și în Ierusalim. Chiar m-am îndârjit, cumva, să nu fie de data asta, să fie într-o dată viitoare. Dar cred că trebuia să se întâmple. Pur și simplu, n-a fost chip să nu ajung, așa cum n-a fost chip să nu trăiesc emoția acelui loc. A fost miraculos, mistic poate, cu cineva apărut parcă din senin, care ne-a dus pe un traseu ce a evitat orice aglomerație și disperare turistică, care ne-a arătat locul ca un om care trăiește acolo zi de zi, de când s-a născut, adică de vreo 50 de ani.  A fost o experiență exact cum trebuia să fie înainte de Paște și încă în acel loc, în Ierusalim. Amintirea mea de acolo e cu grădini și trasee secrete, copaci înfloriți peste tot, o priveliște de undeva de sus peste Orașul Sfânt, un om bun cu calități de înger și emoție intensă, inexplicabilă și totuși explicabilă numai în acel loc.”.

Pe Amalia Enache, telespectatorii o pot vedea în fiecare seară, la pupitrul Știrilor PRO TV de la ora 22.30, alături de Cristian Leonte.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.