Gala Premiilor Gopo 2012 e gata de start

Pregătirile pentru cea de-a șasea ediţie a Galei Premiilor Gopo au intrat în linie dreaptă. Pentru telespectatori și invitați se anunță o ediţie plină de momente inedite, emoții şi multe surprize. Luni, 26 martie, telespectatorii pot urmări Gala la TV pe ProCinema, începând cu ora 19.00 (covorul roşu), online, pe www.premiilegopo.ro şi www.voyo, dar şi pe cea mai mare mediafaţadă din România, Cocor Media Channel, situată în inima Capitalei – începând de la aceeaşi oră cu trasmisiunea ProCinema. Pe lângă transmisiunea online, românii de peste hotare vor putea urmări Gala şi pe micile ecrane, la ProTV Internaţional, pe 31 martie şi 1 aprilie, de la ora 23.30.

Platinum Business & Convention Center va deveni locul în care peste 500 de profesionişti din domeniul cinematografic, o serie de personalităţi din media şi peisajul cultural românesc, precum şi numeroase vedete şi personalităţi mondene vor celebra cele mai importante realizări ale filmului românesc din cursul anului precedent. Bruno Roche Preşedinte al Camerei de Comerţ, Industrie şi Agricultură Franceză în România, Cavaler şi laureat al Ordinului Naţional Francez de Merit, Raluca Turcan, președintele Comisiei de Cultură din Camera Deputaților, Didier Dutour – directorul Institutului Francez din Bucureşti, regizorii Florin Șerban marele câştigător al ediţiei din 2011 și membru al Juriului Gopo în 2012 şi Nae Caranfil – câştigătorul Premiului Gopo pentru Cel mai Bun Film în 2009, actrițele Ana Ularu, Ada Condeescu, Monica Bîrlădeanu, Cătălina Grama (Jojo), Mirela Oprişor, Ioana Flora, Diana Dumitrescu, actorii Vlad Ivanov, Adrian Titieni, Mimi Brănescu, Bogdan Dumitrache sunt doar câţiva dintre cei mai aşteptaţi invitaţi ai Galei Premiilor Gopo.

Incepând cu ora 19.00, o parte dintre cei mai importanţi invitaţi ai Galei (nominalizaţi, câştigători ai premiilor speciale, vedete de film şi televizune) vor fi întâmpinaţi pe covorul roşu de Amalia Enache şi Mircea Solcanu, care găzduiesc şi în acest an momentele premergătoare Galei. Multe dintre ţinutele în care actorii nominalizaţi sau cei care vor prezenta câte un premiu vor fi prezenţi pe covorul roşu în seara de 26 martie sunt creaţii ale designerilor care au participat pe 8 martie la Gopo Fashion Night, eveniment care s-a desfășurat în Galeria Designerilor Români din Cocor.

După sosirea pe covorul roşu, cei prezenţi la Gală vor fi invitaţi la cocktail-ul de warm-up din Sala Eucalyptus Bambus.

Începerea Galei Premiilor Gopo, găzduite și în acest an de Andi Moisescu, este programată pentru ora 20.00.

Pe lângă cele mai aşteptate trofee ale serii (Cel mai Bun Film, Cel mai Bun Regizor), din programul serii nu vor lipsi  Premiul Pentru Întreaga Carierăoferit actorului Iurie Darie, Premiul pentru Întreaga Activitate, înmânat Tamarei Buciuceanu-Botez, sau Premiile Speciale, acordate anul acesta asistentului de imagine Dumitru Gaiță și pictorului de costume Lidia Luludis.

“Gala Premiilor Gopo 2012”, in direct, la Pro Cinema

Pe 26 martie, de la ora 19.00, cind Pro Cinema va difuza in direct si in exclusivitate “Gala Premiilor Gopo 2012”, telespectatorii sunt invitati de catre Andi Moisescu, gazda evenimentului, la o intalnire cu unele dintre cele mai indragite si respectate personalitati ale cinematografiei autohtone.

De la ora 19.00, Amalia Enache si Mircea Solcanu vor intampina vedetele filmului romanesc pe covorul rosu, iar telespectatorii Pro Cinema vor putea afla chiar de la invitati informatii despre peliculele aflate in cursa, dar si care este starea de spirit a nominalizatilor la cele mai importante categorii ale Premiilor Gopo. Timp de o ora, telespectatorii Pro Cinema vor putea admira tinutele actorilor si actritelor invitate la eveniment intr-o adevarata parada a elegantei.

De la ora 20.00, Andi Moisescu va modera confruntarea nominalizatilor pentru cele mai importante premii ale cinematografiei romanesti. “Aurora”, “Crulic-Drumul spre dincolo”, “Din dragoste cu cele mai bune intentii”, “Loverboy” si “Periferic” sunt productiile care se bat pentru trofeul de cel mai bun film.

Cristi Puiu, Adrian Sitaru, Bogdan George Apetri si Catalin Mitulescu isi vor disputa statueta Gopo pentru cel mai bun regizor, in timp ce Bogdan Dumitrache, Cristi Puiu si Vlad Ivanov vor concura la categoria de cel mai bun actor intr-un rol principal.

Cea mai buna actrita dintr-un rol principal va fi aleasa dintre Ada Condeescu, Ana Ularu si Natasa Raab.

Premiul Publicului, acordat filmului autohton cu cel mai mare succes de box office în anul precedent, va reveni anul acesta producției MediaPro Pictures Nașa distribuite de MediaPro Distribution.

Cea de-a șasea ediţie a Galei Premiilor Gopo, care va avea loc luni, 26 martie 2012, va fi transmisă în direct şi în exclusivitate la TV începând cu ora 19.00 de ProCinema, online, pe www.voyo.ro   si  iinregistrat pe ProTV Internaţional.

 

Mihai Bobonete, Cosmin Nedelcu – Micutzu, Mihai Rait și Cosmin Natanticu sunt actorii de comedie care vor surprinde anul acesta invitaţii la Gala Premiilor Gopo cu cinci trailere originale create pentru lungmetrajele nominalizate la Premiul Gopo pentru Cel mai Bun Film.

 

După modelul consacrat la prestigioasele gale ale Premiilor Academiei Americane de Film şi ale Premiillor Tony, Aurora, Crulic – Drumul spre dincolo, Din dragoste cu cele mai bune intenții, Loverboy şi Periferic vor fi re-intrepretate de cei patru actori într-o manieră proprie. Publicul larg va putea urmări cele cinci momente pe internet, dar şi în cadrul selecţiilor din gală difuzate de Pro Cinema între 27 martie şi 30 aprilie.

 

După încheierea Galei. fericiţii câştigători ai trofeelor din acest an, create de sculptorul Adrian Ilfoveanu vor putea sărbători în cadrul unui after party ce va avea loc în sala Bambus Ballroom, din incinta Platinum Business & Convention Center.

 

Gala Premiilor Gopo este organizată de Asociaţia Pentru Promovarea Filmului Românesc (APFR), cu sprijinul Centrului Naţional al Cinematografiei (CNC), Ministerului Culturii şi Patrimoniului Naţional şi al Babel Communications.

 

Sponsori principali: Apa Nova Bucureşti, Dacia, Enel, Orange
 Sponsori: Aqua Carpatica, Domeniile Sâmbureşti, Santal, MAC Cosmetics, Grand Cinema Digiplex din Băneasa Shopping City, Campari, Russian Standard Vodka
 Parteneri: Empire, ODS, Platinum Business & Convention Center, Melkior Beauty Supply, Tribute by GS, Lo Spaccio
Partener de promovare: Cocor Media Channel
 Servicii profesionale furnizate de: PricewaterhouseCoopers
 Partener media principal: Pro Cinema
 Parteneri media: Music FM, The One, Pro TV Magazin, Mediafax.ro, Gandul.info, Șapte Seri, Oops! Media, România Liberă,  Academia Cațavencu, Media Image, Happy Digital

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.