Gala persoanelor cu dizabilităţi la TVR 1

• Duminică, 2 decembrie, de la ora 14.30

ActiveWatch – Agenţia de Monitorizare a Presei, Fundaţia Motivation România si TVR au organizat marţi, 27 noiembrie 2012, cea de-a treia ediţie a Galei persoanelor cu dizabilităti – „Accesibilizează libertatea”.

Organizat în studioul 3 al TVR, evenimentul, al cărui scop este acela de promovare a reuşitelor persoanelor cu dizabilităti si de creare a premiselor pentru integrarea lor socială, va fi transmis de TVR 1 duminică, 2 decembrie, începând cu ora 14.30.

Moderat de Cătălin Ştefănescu, spectacolul de gală i-a adus în prim plan pe câştigătorii din acest an ai cursei pentru transformarea României într-o societate deschisă tuturor membrilor săi, cu toate abilităţile de care dispun.

Ca si în ediţiile precedente, Gala a fost cadrul în care au fost premiate cele mai creative si îndrăzneţe persoane si iniţiative de incluziune. Din totalul de 116 candidaturi, membrii celor cinci jurii ale competiţiei au avut dificila misiune de a alege cele mai puternice exemple de reuşită la cele cinci categorii: oameni cu desăvârşire, porţi deschise, promovează abilitatea, angajatorii abilităţii si şcoala tuturor abilităţilor.

„România accesibilă este o tară extrem de mică. Are dimensiunile unui lagăr. Bucurestiul accesibil este de o mie de ori mai mic decât cel pe care îl cunoaşte majoritatea oamenilor. În tara noastră există oameni cărora le este interzis să se mişte acolo unde si-ar dori. Îi ţinem proptiţi într-un ţarc, zidiţi între borduri. Iubiţi libertatea? Atunci puneţi umărul să deschidem zidurile care îi izolează pe semenii noştri – Mircea Toma, Preşedintele ActiveWatch.

Peste 200 de invitaţi – printre care ambasadori, angajatori publici si privaţi, jurnalişti, reprezentanţi ai instituţiilor publice si ai organizaţiilor neguvernamentale – au onorat atât câştigătorii celor cinci categorii ale competiţiei, cât si artiştii care au urcat pe scena Galei. Cristinel Capus & Nor Zeatic, Eduard Gabia, Alexandru Tomescu, Lucia, dar si trupa de dans No Limit se numără printre invitaţii care au susţinut minirecitaluri la Gala Persoanelor cu dizabilităti, pe care telespectatorii o vor putea viziona duminică, de la ora 14.30, la TVR 1.

 

Regia artistică: Aurel Badea / Producător tv: Diana Pascal

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.