Gabriel Cotabita – O seara de poveste Palatul Copiilor

Pe 2 martie s-a mai scris o fila in cartea evenimentelor sociale si in cea a muzicii romanesti.

Gabriel Cotabita si-a dedicat intreaga energie femeilor.

Intai anuntand public (in cadrul unui elegant eveniment desfasurat in foaierul Palatului Copiilor) implicarea sa in calitate de vector de imagine in proiectul social “FEMEIA CONTEAZA!”, derulat de Asociatia COLFASA si cofinantat din Fondul Social European (FSE) prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013.

Massimo Strohhecker si Roxana Toganel, presedintele Asociatiei COLFASA si respectiv managerul proiectului “FEMEIA CONTEAZA!”, au prezentat dezideratele campaniei si motivul pentru care Gabriel Cotabita a fost ales vector de imagine.

Asociatia COLFASA vrea sa demonstreze nu doar ca “FEMEIA CONTEAZA!” ci ca “ROMANIA CONTEAZA!” si va conta din ce in ce mai mult in cadrul Uniunii Europene cu ajutorul activ al societatii civile.” a declarat Massimo Strohhecker.

Ne place sa o recunoastem sau nu, in Romania egalitatea de sanse nu este respectata. Acest lucru se explică si prin conservarea stereotipurilor privind rolul femeii si cel al barbatului în societate.” a declarat Roxana Toganel, managerul proiectului “FEMEIA CONTEAZA!”. “Astfel, femeile din România au salarii mai mici decât cele ale bărbaţilor pentru aceeasi activitate profesionala desfasurata, întâlnesc numeroase obstacole în ascensiunea lor profesională, sunt slab reprezentate in politica sau pe pozitii de conducere din organizatii iar uneori sunt obiectul hărţuirii psihologice la locul de munca.

Obiectivul nostru este sa eliminam aceste stereotipuri de gen, sa contribuim la schimbarea mentalitatii iar apoi sa transmitem acest lucru intregii societati.

Mai mult decat atat, Asociatia COLFASA se implica activ in sprijinirea femeilor aflate in dificultate la locul de munca atat prin organizarea de cursuri GRATUITE de pregatire si perfectionare profesionala cat si prin deschiderea, in cel mai scurt timp, a unui Centru pentru prevenirea si combaterea mobbing-ului si a discriminarii femeilor pe piata muncii, unde vor lucra psihologi si avocati gata sa intervina in orice caz de hartuire psihologica la locul de munca.

Si pentru ca am considerat oportun sa implicam in demersul nostru un vector de imagine o portavoce masculina, puternica si credibila, am placerea sa va anunt ca incepand cu aceasta luna, “FEMEIA CONTEAZA!” pe …GABRIEL COTABITA!”

Am fost onorat si incantat sa ma alatur proiectului “FEMEIA CONTEAZA!” pentru ca m-a fascinat din prima scopul principal al sau- si anume tragerea unui semnal de alarma asupra unui fenomen putin cunoscut ca nume in Romania dar din pacate atat de prezent- mobbing.”a declarat Gabriel Cotabita “Stiu din proprie experienta ce inseamna sa fii marginalizat pentru simpla vina de a fi provincial de exemplu. Imi pot imagina doar cat de greu este sa fii femeie si sa simti aceasta nedreptate. Si mai ales sa nu te inteleaga nimeni!!!Femeia conteaza si a contat intotdeauna, doar ca trebuie intai sa creada ea acest lucru!

La eveniment au participat peste 150 de persoane importante din cadrul societatii civile, a mediului de afaceri, artistic, media si politic. Printre acestia s-au aflat deputata Cristina Dumitrache, Cristian Boureanu si Valentina Pelinel, Horia Moculescu, Sanda Ladosi, Horia Moculescu, Mugurel Vrabete, Anca Lupes, Dan Andronic, Mihaela Constantinescu, Mihaela Argesanu, Deea Buzdugan, Lena Criveanu, Marian Ionescu, Nicolae Voiculet.

Toti acestia, dar si spectatorii care abia asteptau o reintalnire artistica cu Gabriel Cotabita au intrat apoi in sala de spectacole pentru 2 ore de concert cu muzica de cea mai buna calitate, 24 de piese alese cu grija pentru a forma o unica poveste de dragoste. Redata cu multa pasiune de Gabriel Cotabita, Andrei Tudor Band si backing vocals Pinky. Si pigmentata cu tot atatea orhidee dedicate impreuna cu cantecul respectiv cate unei doamne din sala.

De la “Cat de frumoasa esti”,“Prizonier”, “Domnisoara nu pleca”,”Raiul e pe pamant”, “Prima iubire si ultima”, “Fara iubire”, “Balada eternului timid”,”Ce mai faci”, “Atunci cand nu esti”, “Ziua si noaptea”, “Cum sa nu plangi”, “Cat de mult poti gresi”,”Te chem Adolescenta”,”Tu esti Lumea” la “Noapte albastra” si “Daca n-ai iubi”, intreaga sala a rezonat la emotiile transmise, aplaudand in picioare.

One thought on “Gabriel Cotabita – O seara de poveste Palatul Copiilor

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.