Gabi si Gheorghe Dinica, povestea unei prietenii si a unei mari iubiri la “Doamne de poveste”

Duminica, 24 februarie, de la 16.30, Olivia Steer si invitatii ei, Carmen Tanase, Virginia Rogin, Florina Cercel, Monica Pop si Vladimir Gaitan, reconstituie prin marturii inestimabile facute in exclusivitate pentru emisiunea “Doamne de poveste”, ACASA, frumoasa poveste de iubire dintre marele actor Gheorghe Dinica si sotia sa, Gabi Dinica, dar aduc si   amintiri de neuitat de pe platourile de filmare, de pe scena teatrului sau din vacante.

“O pretuia foarte mult pe dna Gabi, este femeia pe care a ales-o dupa o viata. Dl. Dinica s-a casatorit tarziu, probabil ca multe femei celebre, frumoase si destepte or fi roit in jurul dumnealui pentru ca era sclipitor. El s-a oprit la dna Dinica. De ce? E limpede de ce! O iubea foarte mult, o respecta fara sa fie, cum sa spun, exagerat, dragastos, fara… se simtea lucrul asta. Dna Dinica avea si o grija fantastica fata de dansul”, povesteste Carmen Tanase.

“Intr-un anumit punct el a intalnit un inger, acest inger este Gabriela Dinica, sotia lui. Cred ca norocul vietii lui a fost intalnirea cu ea si prezenta ei in viata lui care, categoric i-a prelungit viata. Eu stiu ca el s-a dus mult mai repede decat ar fi trebuit si inca la o varsta la care ar mai fi putut sa traiasca si sa bucure pe toata lumea din jur inca multa vreme”, spune Prof. Dr. Monica Pop.

“Stii ca uneori in viata putem sa gasim jumatatea noastra sau putem sa nu o gasim, eu de exemplu nu am gasit-o. Ea este de un calm regesc, este linistita, are o feminitate speciala si tot timpul m-am uitat asa, stii cand tu nu ai o chestie, imediat te atrage si esti fascinat ca o are celalalt si ma uitam asa la ea ca la o minune, bunul gust cu care se imbraca, gesturile ei… extrem de draguta, de comunicativa”, marturiseste Virginia Rogin.

“Cand s-au casatorit stiu ca am fost de-a dreptul incantata si inca nu o cunosteam foarte bine pe Gabi ca om, dar in adancul sufletului meu i-am facut o marturisire de dragoste vesnica pentru ca destinul, soarta a facut-o sa aiba grija de acest imens actor, de acest urias Gheorghe Dinica care era atat de singur din acest punct de vedere”, declara Florina Cercel.

“Dinica m-a onorat cu o prietenie absolut speciala. Si el, si vreau sa cred si Marin Moraru , sunt acele intalniri tarzii care sunt facute atunci cand si noi ne-am mai copt putin si cand discernem mai corect bunele si relele. Pentru cei carora le acorda prietenia lui, Gheorghe se deschidea asa ca un nufar in momentul lui de inflorire”, spune Vladimir Gaitan.

“Eu cred ca oamenii astia mari, ca mai sunt cativa printre noi, din ce in ce mai putini din pacate, sunt niste oameni care merita foarte multa atentie in timpul vietii.  Sigur ca dupa ce nu mai sunt iti pare rau, dar iti pare rau si ca nu le-ai dat atentia pe care ar fi meritat-o in timpul vietii”, spune Carmen Tanase.

 

 

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.