Florin Busuioc revine pe scena teatrului după 11 ani

După 11 ani de când n-a mai jucat pe scenă, prezentatorul rubricii Vremea de la ProTv, Florin Busuioc, revine la ArCub într-o dramatizare după nuvela Marfă vie a lui A.P. Cehov. Sâmbătă, pe 22 octombrie, de la 19.00, cei care doresc să-l revadă pe Busu jucând într-o piesă de teatru îl pot urmări pe scena de la ArCub.

„Nu puteţi să înţelegeţi cât de greu mi-a fost să revin, câte probleme existenţiale şi îndoieli mi-a adus această experienţă, dar şi câtă poftă de lucru am descoperit atunci când m-am mai liniştit”, a recunoscut Busu. „S-au întâlnit mai multe condiţii fericite, care m-au ajutat să trec peste angoase. În primul rând Cehov, apoi personajul, care e bogat, complex, cu trăiri foarte puternice şi, bineînţeles, echipa din care fac parte” a continuat actorul.

Piesa, regizată de Dragoş Câmpan, îi aduce pe aceeaşi scenă pe Ana Covalciuc, Florin Busuioc şi Tudor Smoleanu. Despre colegii săi, Busu are numai cuvinte de laudă: „Întâmplarea face că ne-am întâlnit trei actori care avem acelaşi respect pentru teatru, pentru Cehov şi pentru partenerii de scenă. Aşa că munca la scenă a fost o binecuvântare. Ana Covalciuc, actriţă tânără, dar foarte matură, Tudor Smoleanu, un actor matur, dar incredibil de tânăr, şi eu, un viitor actor”, a mărturisit Busu, cu autoironia-i specifică.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.