Filmul PINA – de astăzi în cinema

•Evenimentul cinematografic european al anului – filmul PINA a fost lansat joi seară la Cinema PRO din centrul Capitalei.

Evenimentul a avut loc în prezența mai multor personalități din lumea dansului, cinematografiei, din showbiz şi televiziune. Printre participanți s-au numărat Farid Fairuz, Melania Medeleanu, Anca Rusu, Andreea Răducan, INNA, Andreea Bălan, Lucian Mândruţă, Maria Dinulescu, Mihai Dobrovolschi, Dorotheea Petre.
Premiera de gală a filmului realizat de regizorul german Wim Wenders s-a bucurat de prezența Ambasadorului Germaniei la București, Excelența Sa Andreas von Mettenheim, care a susținut un discurs înainte de proiecția lungmetrajului.

PINA va rula în prima săptămână (9-15 septembrie) în București la Cinema City (AFI Cotroceni), Movieplex (Plaza Romania), Cityplex (City Mall), The Light Cinema (Liberty Center), Hollywood Multiplex (București Mall), Cinema Scala, Noul Cinematograf al Regizorului Român, în Cluj (Cinema Odeon-Polus Center, Cinema Florin Piersic), în Brașov și Constanța la Cityplex.

În urmă cu o lună, Parada Film a dat startul celei mai mari campanii de promovare dedicate lansării unei producții cinematografice, sub titlul “Tu ce faci din 9 septembrie?”.
Vedete din showbiz, media, sport şi din domeniul cultural au acceptat să facă parte din campanie,  prin testimoniale filmate ce pot fi vizionate pe pagina oficială paradafilm.ro și în reţelele de socializare.
Campania dedicată lansării filmului PINA a reunit, pentru prima oară, 15 nume sonore care excelează în domenii diferite: Mihai Morar, Maia Morgenstern, Anca Rusu, Victor Rebengiuc, Farid Fairuz, Dorotheea Petre, Dragoș Bucurenci, Melania Medeleanu, Andreea Bălan, Andreea Răducan, Alexandru Tomescu, INNA, Oana Pellea, Raluca Lăzăruț și Cristina Bazavan.

Clipul de final de campanie, care reunește toate personalitățile implicate în aceasta, poate fi vizionat accesând linkul: http://www.youtube.com/watch?v=yRFHu0FTM0c

Până acum, campania a generat peste 10000 de vizualizări în rețele de socializare și știri în presa scrisă, radio și TV. Aceasta a creat reacții din partea publicului, mai mulți oameni filmându-se și postând pe internet mesajele lor de susținere pentru filmul PINA.

Așa cum este prezentat de regizorul Wim Wenders, PINA este un film pentru Pina Bausch, una din cele mai importante și apreciate coregrafe ale dansului contemporan. Filmat în 3D cu trupa de dans Tanztheater Wuppertal Pina Bausch, producția ilustrează revoluționara și originala artă a marii coregrafe germane care a murit în vara anului 2009.

“Un film de neratat” (Variety), “magnific” (The Independent),“o peliculă captivantă, de cinci stele” (The Times), cu o “magie seducătoare” (The Telegraph), PINA a câștigat doar într-o singură săptămână Marele Premiu la 3D Festival din Paris (24-26 mai 2011) și Premiul pentru Cel mai Bun Documentar German la Dokville (26-27 mai 2011).

Trailerul oficial al filmului poate fi văzut accesând linkul: http://www.youtube.com/watch?v=XVM0WYStZiQ

Filmul este prezentat de: Radio ZU și Cocor Store.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.