Familia Brenciu – Intilnire de gradul 3 la Opera Nationala

• Miercuri, 21 septembrie, Horia Brenciu – antrenorul de la “Vocea Romaniei” (emisiune ce va fi difuzata incepind de marti, 27 septembrie, la ProTv) – a avut o intilnire de gradul 3 la Opera Nationala.

Horia Brenciu si-a luat tatal si au mers impreuna la spectacolul din care a facut parte fratele sau, sosit special in tara pentru Festivalul George Enescu. “Seara spectacolului fratelui meu a fost un adevarat regal pentru noi. E adevarat ca genurile muzicale in care eu si fratele meu actionam sint putin diferite. Cu toate astea, chiar daca el este un tenor prin excelenta si interpreteaza in special partituri clasice, Marius a fost un model pentru mine in multe privinte, umane si artistice” a declarat emotionat artistul.

Seara de miercuri, cind unul dintre fii se afla pe scena si cinta in aplauzele unei sali pline pina la refuz, iar celalalt se afla in dreapta sa, a fost una plina de incintare si multumire pentru tatal fratilor Brenciu. Inconjurat de doi fii extrem de talentati, tatal a fost bucuros sa poata reintregi familia, fie si numai pentru scurt timp.

Relatia absolut speciala pe care o are artistul Horia Brenciu cu tatal sau este una de notorietate. Nu trece o zi in care cei doi sa nu vorbeasca cel putin o data la telefon, sa nu-si povesteasca sau sa se consulte in unele privinte. Obisnuit cu stilul sau, Horia primeste binevoitor toate sfaturile parintelui ingrijorat. “Tata, in general, e ingrijorat, starea lui generala e ingrijorarea… Imi da in fiecare zi telefon punindu-ma in garda vis a vis de pericolele care ma pindesc zilnic. Fie ca e vorba de caldura excesiva sau de traficul capitalei, fie ca economia da semne de revigorare sau se anunta vreo greva, fie ca sint anumite documentare la televizor pe care trebuie urgent sa le urmaresc, ei bine, el le stie pe toate! La cei 81 de ani ai lui, tata e un adevarat spectacol!

Frumoasa relatie dintre tata si fiu a dat chiar nastere unei melodii speciale pe care cintaretul i-a dedicat-o tatalui sau. ‘Se numeste “I love you”… El i-a dat titlul, eu i-am facut muzica, iar Andreea, colega mea si prietena mea din orchestra, m-a ajutat la realizarea versurilor. Melodia se afla pe albumul multimedia “37”, pe care l-am lansat anul trecut. Iar daca aveti si un laptop cu program Windows, puteti vedea si clipul pe care l-am facut cu ocazia acestui single! J Dupa ce-o sa-l vedeti, o sa intelegeti de ce iubesc Brasovul, in special toamna!

Intrebat de unde a mostenit talentul pentru muzica, Horia Brenciu raspunde: “De peste tot… Mixul ideal pentru a avea o bruma de succes in muzica si in general in viata este format din trio-ul indisolubil “talent+ munca+ noroc”!”spune artistul.

Se pare ca traditia vocilor frumoase din familia Brenciu se pierde in negura timpului. “Au fost citeva voci frumoase, de-a lungul vremii, in familia noastra. Diferenta era ca acum 100 de ani nu existau prea multe concursuri de gen prin intermediul carora puteai sa-ti etalezi cunostintele si talentul vocal. Pe atunci, prin partile Brasovului, singura ta posibilitate era participarea activa in corul bisericii, iar ziua de “concert” era chiar duminica, la slujba. In adolescenta mea si eu am trecut prin acest cor. Felicitarile le primeai atunci cind slujba se termina, iar oamenii ieseau din biserica. Parca si Dumnezeu iti zimbea…” a mai dezvaluit antrenorul de la “Vocea Romaniei”.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.