„Fabrica de staruri”: Nici un eliminat în seara de Paști

• Dragoș și Mihai rămân pentru încă o săptămână în concursul de la TVR 1

Editia „Fabrica de staruri” din seara de Paste a fost una cu iz folcloric, mai veselă, mai relaxată, aducând totodată o mare surpriză pentru cei doi nominalizati, Dragos si Mihai: organizatorii au decis să le ofere amândurora sansa de a petrece încă o săptămână alături de colegii lor si să nu elimine pe nimeni în această seară specială. Votul continuă, asadar, iar sustinătorii celor doi îi mai pot vota si săptămâna aceasta.

Emisiunea de la TVR 1 a început cu un moment deosebit: Nicu Alifantis, membru în juriul „Fabricii de staruri”, a dorit să transmită gândurile sale frumoase către telespectatori într-un mod original, interpretând o piesă compusă special pentru cea mai mare sărbătoare a crestinilor, „Clopote de Pasti˝, prima piesă de acest fel pe care a compus-o, după cum a mărturisit el. De altfel, întreaga editie a emisiunii a fost una deosebită, piesele interpretate de concurenti fiind folclorice sau melodii din muzica usoară românească. Cei care au cântat folclor au fost îmbrăcati în costume populare stilizate, iar negativele pieselor lor au fost realizate de  maestrul Nicolae Botgros.

Duelul dintre Dragos si Mihai a adus si el surprize pentru public: cei doi nu au urcat singuri pe scenă, ci au fost sustinuti de doi interpreti de marcă ai muzicii populare de peste Prut – Doina Sulac a cântat o melodie din folclorul moldovenesc alături de Dragos, iar Mihai a primit ajutorul lui Igor Rusu la un cântec bănătean. Bucuria celor doi concurenti a fost foarte mare când au citit, pe foaia adusă de Vizante în plic, decizia organizatorilor: „Astăzi nu pleacă nimeni din Fabrica de staruri˝. Mihai si Dragos mai au, astfel, la dispozitie o săptămână în care să se pregătească, iar publicul îi mai poate vota până duminica viitoare, trimiţând SMS la 1388 (0,99 euro/SMS, TVA inclus, valabil în reţelele Cosmote, Orange, Vodafone, Zapp).


Membrii juriului au lăudat evolutia concurentilor. Mai relaxati, fără presiunea jurizării, ei au reusit să transmită publicului mai mult si să interpreteze piesele mai bine. Andrei Gheorghe a catalogat spectacolul oferit de elevii din „Fabrica de staruri” drept „cel mai bun show de până acum˝, remarcând că „dacă si înteleg ce cântă, concurentii sunt mult mai buni˝. El a multumit interpretilor de muzică populară care au ajutat organizatorii în pregătirea acestei seri si a apreciat costumele populare stilizate ale fetelor din trupa de dans a emisiunii, Just Friends: „Îmi place obiceiul acesta străvechi al moldovencelor… de a purta fuste scurte˝, a glumit juratul.

Natalie Toma a mărturisit că în această toamnă a cochetat si ea cu muzica populară, care i s-a părut mai dificilă decât stilul pe care îl abordează de obicei. De aceea, ea si-a exprimat dezaprobarea fata de faptul că o parte dintre concurenti au interpretat muzică usoară, iar altii populară, considerându-i pe acestia din urmă defavorizati. Cu toate acestea, si ea a fost de părere că show-ul a fost unul foarte reusit, creând bună dispozitie în sală, unde publicul a încins adevărate hore.

Nicu Alifantis a tinut să-i felicite atât pe profesorul Sergiu Musteată, a cărui muncă alături de elevi dă rezultate, pe coregraful Igor Munteanu, care „îl fascinează, reusind să realizeze, pe scenă, adevărate clipuri˝, cât si pe concurenti si pe membrii echipei tehnice a Televiziunii Române, care si-au petrecut Pastele departe de familii.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.