„DECEMBRIE ROŞU – Revoluţia Română ON-AIR” – episodul doi: Sfârşitul domniei lui Ceauşescu

Luni, 17 decembrie, începând cu ora 10.00, portalul Televiziunii Române va găzdui pe www.tvrplus.ro un nou episod despre Revoluţia Română.

„Sfârşitul domniei lui Ceauşescu” este un material care surprinde tranziţia celui care conducea România cu mână de fier – de la poziţia de lider absolut la cea de fugar.

În 24 noiembrie 1989, la Congresul al XIV-lea al Partidului Comunist Român, toţi participanţii îl ovaţionau pe Conducător în picioare, iar Ceauşescu părea invulnerabil.

Luna decembrie însă avea să aducă starea de necesitate, iar în seara zilei de 20 decembrie, Ceauşescu apărea la televiziune într-o încercare disperată de a calma populaţia ţării.

Căderea simbolică a regimului s-a produs a doua zi, pe 21 decembrie. În imagini care şi astăzi par la fel de uluitoare ca şi atunci, Nicolae Ceauşescu era huiduit chiar acolo, în balconul Comitetului Central.

Pe 22 decembrie 1989, la ora 12 şi 6 minute, un elicopter al disperării îl ridica pe Nicolae Ceauşescu din însuşi centrul puterii sale. Comitetul Central al Partidului Comunist avea să fie ocupat de o mulţime de oameni, cu o mare poftă de răzbunare.

 

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.