Evgeni Plushenko, reprezentantul Rusiei la Jocurile Olimpice de Iarnă de la Soci

În urma deciziei oficiale venite din partea Federaţiei Ruse de Patinaj Artistic şi aprobată de Comitetul Olimpic Rus şi de Ministerul Sporturilor, Evgeni Plushenko devine singurul reprezentant al Rusiei în probele masculine de patinaj artistic din cadrul Jocurilor Olimpice de Iarnă ce vor avea loc luna viitoare la Soci.

Decizia vine în urma evaluării sportivului în cadrul unui riguros test de patinaj artistic ce Evgeni Plushenko2014a avut loc în această săptămână, cu uşile închise.

După un program corect şi o interpretare ce a inclus toate elementele de patinaj din programul competiţional olimpic, comisia de evaluare l-a propus în unanimitate pe Evgeni Plushenko drept singurul reprezentant masculin al ţării gazdă în cea mai importantă competiţie sportivă a lumii.

“După părerea mea, în cadrul evaluării, Plushenko a patinat mai bine decât la Olimpiada de la Vancouver din 2010. (…) Toate elementele sale au fost corecte şi emoţionante. A fost Plushenko real!, a declarat antrenorul său, Alexei Mishin.

Triplu medaliat olimpic, incluzând victoria de aur la Jocurile Olimpice de Iarnă de la Torino din 2006, Evgeni Plushenko va lua parte în doar două săptămâni la cea de-a patra competiţie olimpică din cariera, de această dată chiar în ţara mama.

„Aş dori să mulţumesc tuturor pentru susţinerea acordată! Mi-aţi oferit putere şi încredere. Aceasta este mica noastră victorie. Vă iubesc!”, a declarat patinatorul pe pagina să oficială de Twitter.

În urma participării la Jocurile Olimpice de Iarnă de la Soci, Evgeni Plushenko va sosi la Bucureşti, cu ocazia Galei Olimpice Kings On Ice. Patinatorul va prezenta un program nou, uimitor ce reuneşte cele mai îndrăgite şi cunoscute elemente care l-au consacrat de-a lungul vremii şi care l-au transformat în regele incontestabil al gheţii.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.