EUROVISION SUEDIA Live commentary prima semifinală

Iată că în această seară ne vedem din nou, pentru a comenta împreună prima semifinală Eurovision. În această semifinală, Italia, Marea Britanie si Suedia vor vota fără să participe.

Cei mai bine plasaţi 10 concurenţi se califică în finală. Să vedem ce ne rezervă realitatea interpretărilor live, pentru că ambele semifinale par îngălate în mediocritate şi locuri comune.

01. Austria, Natália Kelly – „Shine”

Natalia Kelly începe falsând şi pierzându-se puţin în debut prinre floricelele tipice stilului ei interpretativ, apoi se redresează.  Melodia este ternă, de linie, nu transmite nimic nou. Piesa este lipsită de forţă, cu tot cu modulaţia de la ultimul refren.

02. Estonia, Birgit Õigemee – „Et uus saaks alguse”

Este interesantă reîntoarcerea la opţiunea că mulţi dintre interpreţii pieselor-concurente au ales să cânte în limba naţională. Acest lucru contează, pentru că minţile noastre sunt setate pe muzicalitatea tipică limbii engleze, iar această muzică este construită să răspundă muzicalităţii limbii engleze.

Birgit interpretează o baladă pop la fel de banală ca majoritatea creaţiilor din concursul de anul acesta, despre care este foarte greu de spus ceva. Restul este marketing, care s-ar putea vedea la vot.

03. Slovenia, Hannah Mancini – „Straight into Love”

Remarc calitatea excepţională a filmării realizate de Sverige Television.

La lansarea refrenului, solista dovedeşte că nu are vocea destul de elastică şi falsează. Dealtfel, constat că are vocea mai grizonată decât pe înregistrare, unde probabil i-a fost făcută din butoane. O-ho-ho, gâfâie şi continuă să piardă controlul asupra vocii, în pofida faptului că se plimbă pe scenă, deci nu are nici o contribuţie coregrafică. Iar vocea i se piţigăie. O dezamăgire, mă aşteptam la o voce mult mai bună

04. Croatia, Klapa s Mora – „Mižerja”

Ar trebui să fie cea mai bună piesă din statele fostei Iugoslavii… citeşte tot pe StareaPresei.ro

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.