EUROVISION: Nevazuti la TVR

Marina Almasan a inceput prin a caracteriza NeuroVision drept “o competitie in care castigatorul este ales dupa cum dicteaza interesele strategice”, in care “s-ar zice, sansele noastre sunt minime”, scrie Florin Budescu pe StareaPresei.ro.

Stand-up editorialul cu care si-a inceput emisiunea de ieri a semanat, asa, cu un fel de speech facut de tovarasa comandant de unitate pentru elevii fruntasi din clasele mari, a saptea si a opta, care mai au habar si atunci trebuie indoctrinati cu grija, sa nu fumeze in curte, in pauza, ce sa mai vorbim despre mucurile de tigari si betele de chibrit arse lipite de tavanul WC-ului. Marina parca este fata aceea care spunea povesti pentru copii pe vremea lui Dobo, (tot) la TVR.

De exemplu, “multi dintre cei care ne credeau un popor primitiv si salbatic au descoperit la Oslo ca suntem la fel de civilizati ca ei si mult mai talentati ca altii”. Mai, sa fie, ce chestie cu schepsis subtil. Urmariti emisiunea aici. Almasan este caracterizata printr-o cantitate fabulos de mare de tupeu, comparativ cu acoperirea ei intelectuala destul de saraca.

Modul in care isi agregheaza insa doamna Socaciu discursul demonstreaza o mare siretenie si stiinta de a cadea in destule situatii, ca pisica, in picioare. Si daca anul viitor Romania se va clasa pe ultimul loc, ea tot va spune: “Ce mai vreti? Sunt aranjamente! Si anul trecut au fost aranjamente, v-am dus pe locul trei, asa ca ma pot retrage in glorie”, apoi va continua sa vitupereze cu la fel de multa agresivitate, din bastionul conservatorilor din SRTV, prin emisiunea ei, “Ne vedem la TVR”, pe care probabil ca va continua sa o faca.

Romanii si-au inscris cantecele, iar specialistii au decis

a afirmat Marina Almasan – Socaciu ieri. Chiar si doar aceasta afirmatie in sine este tot o intoxicare, o dezinformare facuta cu buna stiinta. Ce intrebari ne punem noi (si, evident, nu am primit si probabil ca nici nu vom primi raspuns de la organizator) puteti vedea aici.

Dincolo de aceste intrebari, noi credem ca nu romanii, ci doar o parte infima dintre acestia si-a inscris piesele. Restul nu a mai facut acest lucru, pentru ca stie ca acest concurs national este dinainte aranjat.

Iar majoritatea celor care si-au inscris creatii originale in concurs a incercat sa castige bani din acestea, ducandu-le in finala, motiv pentru care a facut pe dracu-n patru. Drac pe care nu-l vedem, ca Marina nu ni-l arata, ca, daca ni l-ar arata, am vedea ce coruptie colcaie in jurul acestei competitii.

Bun, sa trecem acum in revista canticelele inscrise-n competitie, care, din punctul meu de vedere, in marea lor majoritate, anul acesta sunt varza cu carne. Nu stiu cum o mai scoatem la capat, pe bune. Piesele sunt listate in ordinea intrarii in finala.

1 “One by one”, Adi Cristescu – O melodie banala, facuta dintr-o intreaga cultura de melodii asemanatoare existente pe piata. Caracteristica tuturor acestor piesisoare: abordarea muzicala, drumul pe care se asterne, batraneste si fara nici un fel de surpriza sonora, piesa muzicala, pana la felul in care sta pe scena si da din maini cantaciosul-sef sunt copiate din traditia muzicii pop de mase occidentale de azi.

Nici ea prea originala, si ea aproape toata inspirata din marii inaintasi ai anilor ’60 si ’70. Asa ca incep sa ne trosneasca falcile, atunci cand cascam de plictiseala. Ascultati Radio IO, postul de ’60s Pop. Va fi mult mai captivant si placut urechii.

2 “Song for him”, Dalma – O balada frumoasa, in debut, care se transforma ulterior, dupa intro, intr-o melodie dansanta, agreabila, insa lipsita de “aripi”, oricat de bine o canta Dalma Kovacs. Liviu Elekes poate, sunt convins, mult mai mult.

3 “Dreaming of you”, Letitia – Un ElectroPop cum canta azi vreo 60 de alti cantautori si solisti din spatiul de limba engleza. Altfel, o melodie banala, agreabila, calduta, dar care, la fel, nu spune absolut nimic nou. Pot scrie astfel de linii melodice solo cinci pe zi.

Citeste totul aici

One thought on “EUROVISION: Nevazuti la TVR

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.