EUROVISION Femeia cu barbă Conchita Wurst a câştigat Eurovision 2014

conchita-wurstNe consolăm cu gândul că nu este primul om de acest fel cu talente artistice. Balzac era homosexual. Şi despre Shakespeare se spunea… Venind în muzica vremurilor noastre, primul nume care îmi trece prin cap este cel al lui Freddie Mercury. Boy George, Neil Tenant de la Pet Shop Boys… lista e foarte lungă.

Amintiţi-vă de Army of Lovers… E plină muzica azi de tot felul de ciudaţi. Bărbaţi care se cred, vor, visează femei şi invers. Transsexuali, lesbiene, pederaşti, bisexuali cunoscuţi sau secreţi. Asta ne e seminţia.

Despre aspecte sexuale şi politice am combătut aici. Să trecem la muzică. Melodia „Rise Like A Phoenix” este o perlă, pe care am trecut-o deja la categoria Dinamita Muzicală aici.

citeşte şi:  GALERIE FOTO Conchita Wurst şi scandalul sexului neutru

Solistul este foarte puternic, are voce cu veleităţi extraordinare. Ambitus, volum, dramatism, expresivitate, empatie. A fost favorita noastră, această melodie, de la bun început.

Paula şi Ovi, evident, clasare mediocră

După ce a început foarte slab şi la un moment dat se clasa în ultimul sfert al celor 26 de finaliste, România a terminat pe locul 12. Pentru noi au punctat: Portugalia (8 puncte), Austria (8), Israel (8), R. Moldova (12), Azerbaijan (6), Norvegia (4), Italia (5), Spania (8), Belarus (1), Belgia (5), Malta (8), Irlanda (2) şi Macedonia (4). În total, 79 de puncte de la 12 state participante la competiţie.

Meritul principal al acestei situări la jumătatea clasamentului aparţine în totalitate soliştilor, profesionişti desăvârşiţi, care au reuşit să capteze atenţia unor votanţi din state unde de obicei nu scoatem nici un punct, ca Austria, Norvegia, Belgia sau Irlanda ori Macedonia.

Dar despre statistici, reciprocităţi şi alte lucruri citiţi în această postare.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.