EUROVISION. Scandalul din culise – Horia Moculescu: „Eu dau puncte Moldovei, e obligatoriu”. Marina Almăşan acuză televiziunea germană

In fiecare an, după ce luminile şi ropotele de aplauze ale Eurovisionul s-au stins, în urechi nu-ţi rămâne sunetul muzicii, ci calculele reci ale geopoliticii, scrie Gandul.

Voturile nu se dau pe linie melodică, ci pe linie de prietenie şi vecinătate între popoare spune Horia Moculescu, membru în juriului de specialitate al României. Marina Almăşan, şefa delegaţiei României la Eurovision, povesteşte şi ea pentru Gândul în ce fel au fost obţinute anul trecut voturile nordicilor, fără de care piesa Paulei Seling şi a lui Ovi nu s-ar mai clasat pe a treia poziţie, cum de s-a ales România cu 6 puncte nesperate de la bulgari şi de ce anul aceste socoteala de acasă nu s-a potrivit cu cea din târg pentru Hotel FM.

Dincolo de tratatele şi alianţele internaţionale care îi cer ba să trimită o fregată în Marea Mediterană, ba nişte trupe în Afghanistan, România mai are nişte alianţe internaţionale, nescrise, dar pe care se poate baza nu în caz de război, ci în caz de Eurovision. În spatele liniilor telefonice din Republica Moldova, Spania, Israel, sau Portugalia stau adesea punctele obţinute de România în concurs, fie ele multe ori puţine. Nici Turcia nu uită să ne omenească, din când în când, cu câteva puncte, Ungaria mai e şi ea, uneori, cu noi, Bulgaria şi-a făcut anul acesta datoria de vecină şi ne-a mai dat de la ea 6 puncte.

 

Citeste totul aici

 

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.