Eurovision 2012: Încep înscrierile pentru concurs. Selecţia Naţională – pe 10 martie

• Pe www.tvr.ro/eurovision sunt publicate Regulamentul concursului, precum şi lista artiştilor recomandaţi

• TVR 1 organizează Selecţia Naţională pe 10 martie

 

TVR dă startul înscrierilor pentru Concursul Cântecului European Eurovision 2012. In perioada 6-23 februarie, autorii de creaţii muzicale originale (versuri şi muzică) sunt invitaţi să înscrie melodiile conform Regulamentului publicat pe www.tvr.ro/eurovision. Noutatea adusă în acest an de TVR constă în lista artiştilor recomandaţi de organizatori pentru participarea la concurs. Aceasta este, de asemenea, publicată pe site-ul TVR (http://bit.ly/x6BScE).

Selecţia Naţională pentru alegerea melodiei care va reprezenta România la Eurovision va avea loc pe 10 martie 2012, urmând ca piesa câştigătoare să participe în prima semifinală Eurovision pe 22 mai la Baku, Azerbaidjan. Finala internaţională Eurovision are loc anul acesta pe 26 mai, tot în capitala Azerbaidjanului, Baku.

Îi invit cu căldură pe toţi cei care doresc şi au melodii pentru Eurovision să participe cu încredere la selecţia românească din 2012. Cel mai important lucru este să găsim o melodie foarte bună, care să ne reprezinte cel puţin onorabil la Baku anul acesta. Sunt sigur că este un obiectiv care poate fi atins”, este de părere Dan Manoliu, manager proiect Eurovision 2012.

Autorii care doresc să reprezinte România la Eurovision 2012 pot trimite pe adresa TVR – Calea Dorobanţilor, nr. 191, sector 1, Bucureşti sau pot depune la Registratura TVR un plic închis cu următoarele documente: un CD, MD sau DAT, conţinând varianta finală a piesei şi o versiune negativ, fără vocea solistului, pentru karaoke. Plicul trebuie să conţină următoarele informaţii legate de piesă: titlul, numele compozitorului (compozitorilor), numele autorului (autorilor) versurilor, numele producătorului (publisher-ului), dacă există.

Melodia nu trebuie sa fi fost lansată comercial şi/sau interpretată public (integral sau parţial) înainte de 1 septembrie 2011. Depunerea pieselor la Registratura TVR (intrarea din strada Ermil Pangrati) se poate face în intervalul orar 8.00– 20.00, iar expedierea prin poştă trebuie realizată pănă la data de 23.02.2012 (data poştei).

Piesele înscrise în concurs nu trebuie să depăşească 3 minute, iar vârsta minimă a interpreţilor nu poate fi mai mică de 16 ani împliniţi la data finalei internaţionale. Informaţii suplimentare pot fi găsite pe www.tvr.ro/eurovision, secţiunea Regulament.

Citeste si

• Înscrierile pentru Eurovision România încep pe 6 februarie

• INTERVIU Dan Manoliu: Peste 200.000 de euro pentru ESC România 2012

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.