Euronews mulţumeşte TVR pentru colaborarea la Festivalul „George Enescu” 2011

Graţie unei echipe a TVR, Euronews a transmis în toată lumea imagini şi materiale de la Festivalul „George Enescu”. Camelia Vasile, regizor muzical şi Valentin Gheorghiu, referent specialitate în cadrul Direcţiei Artistice şi Producţie din TVR, au lucrat îndeaproape cu trimişii Euronews la Bucureşti, pentru a face posibilă difuzarea celebrului festival de muzică clasică în toate ţările în care emite Euronews, arata www.tvr.ro.

Camelia Vasile povesteşte cum s-a ajuns la colaborarea TVR cu Euronews. „Echipa noastră ţine legătura cu jurnaliştii televiziunilor străine. Primul sosit la festival a fost Wolfgang Spindler, editor al Le Mag/Cinema, secţiune culturală în cadrul Euronews.” Camelia spune că Spindler mai fost la noi în ţară, la Sibiu, şi a fost impresionat de schimbările petrecute între timp.

S-a bucurat când a văzut că sălile de concerte sunt pline, că oamenii sunt interesaţi de festival şi că participă artişti renumiţi din toată lumea. Mi-a spus că îşi doreşte să prezinte o altă faţă, cea elevată, a Bucureştiului.”

Jurnalistul Euronews a fost însă de-a dreptul uimit, povesteşte Camelia, atunci când echipa TVR i-a pus la dispoziţie dotări tehnice HD (High-Definition).

În urma colaborării cu TVR, pe Euronews au apărut trei materiale filmate, difuzate în trei zile diferite. Printre ele, se numără şi un scurt interviu şi imagini de la concertul dirijat de artistul român Cristian Lupeş.

Aş vrea să vă mulţumesc, ţie şi întregii echipe TVR, pentru colaborarea profesionistă şi competentă. A fost o mare plăcere să lucrăm cu voi„, se arată în e-mailul trimis Cameliei, de Wolfgang Spindler, în timpul Festivalului.

De asemenea, aş dori să mulţumesc TVR, în general. Cu ajutorul TVR, Euronews a reuşit să transmită Festivalul „George Enescu” către audienţa noastră din toată lumea, în 12 limbi.

Vedeti aici materialele difuzate de Euronews

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.