Este în lucru un film despre Samuel Beckett, cu Gabriel Byrne protagonist

samuel beckett

„Dance First”, lungmetraj biografic despre scriitorul irlandez Samuel Beckett, este în lucru la Film Constellation, va fi regizat de James Marsh şi îl va avea în rol principal pe Gabriel Byrne.

Marsh a fost premiat cu Oscar pentru lungmetrajul documentar „Man on Wire” (2008) şi a mai regizat, între altele, „The Theory of Everything” (2014), despre omul de ştiinţă Stephen Hawking, care a primit cinci selecţii la Oscar, inclusiv pentru cel mai bun film şi cel mai bun actor (Eddie Redmayne).

Acum el îşi va exprima viziunea despre viaţa reputatului scriitor irlandez. Intitulat după faimosul crez al lui Beckett despre viaţă – „Dansează mai întâi, apoi gândeşte” -, filmul este o relatare pătrunzătoare a vieţii acestui reprezentant emblematic al literaturii secolului 20.

Samuel Beckett a trăit în Paris, a luptat în Rezistenţă, în Al Doilea Război Mondial, a fost recompensat cu Nobel, iar în plan personal a fost un soţ afemeiat şi singuratic. În ciuda faptului că a fost adulat, era un bărbat foarte conştient de propriile eşecuri.

În 1969, când a primit premiul Nobel pentru Literatură, timid, Beckett nu voia decât să scape de el. Filmul gravitează în jurul acestui moment important – zbuciumul intern al lui Beckett.

Gabriel Byrne, premiat cu un Glob de Aur pentru rolul din serialul „In Treatment”, care i-a adus şi două nominalizări la Emmy, a mai jucat în filme ca „Death of a Ladies’ Man”, „Hereditary”, „Louder Than Bombs”, „The Usual Suspects” şi „Miller’s Crossing”.

„Dance First” a fost scris de scenaristul Neil Forsyth („Guilt”, „Eric, Ernie & Me”).

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.