Emisiuni dedicate compozitorului Frédéric Chopin, din 27 decembrie, la TVR 2

• În fiecare zi, de luni până vineri, de la ora 13.00

Sărbătorile de iarnă vin în acest an cu un cadou special pentru iubitorii muzicii lui Frédéric Chopin. Începând de joi, 27 decembrie, TVR 2 difuzează în fiecare zi, de luni până vineri, de la ora 13.00, câte un episod din seria “Bon anniversaire, Monsieur Chopin”, o colecție de 19 emisiuni dedicate marelui romantic polonez.

Telespectatorii vor putea asculta în cadrul seriei de emisiuni “Bon anniversaire, Monsieur Chopin” întreaga literatură pentru pian a lui Chopin, împreună cu detalii din viața compozitorului – povestită de marele actor francez Pierre Arditi. Seria debutează săptămâna aceasta joi, 27 decembrie, de la ora 13.00, cu două dintre cele mai populare stiluri compoziționale ale lui Chopin: mazurcile și polonezele.

Seria “Bon anniversaire, Monsieur Chopin” a fost realizată în anul 2010, cu ocazia împlinirii a 200 de ani de la nașterea compozitorului și cuprinde toate recitalurile susținute în cadrul evenimentului care a marcat bicentenarul nașterii lui Frédéric Chopin. Franța a găzduit în două dintre locurile care au avut o semnificație aparte pentru compozitor – Châteauroux și Paris – integrala operelor pentru pian ale compozitorului polonez.

Aniversarea a prilejuit o întâlnire excepțională, prin intermediul muzicii, a 60 de pianiști de toate vârstele, de la nume deja cunoscute ale muzicii clasice, la tineri muzicieni aflați la începutul unei cariere promițătoare.

„Bon anniversaire, Monsieur Chopin” continuă la TVR 2 și în luna ianuarie, telespectatorii putând urmări și interpretări ale unor lucrări mai puțin cunoscute compuse de Frédéric Chopin pentru pian.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.