Emil Boc vrea să organizeze un concert-test. Care sunt condiţiile

emil boc

Certificatul de vaccinare sau testul negativ sunt luate în calcul de autorități și de organizatori. Primarul din Cluj Napoca vrea un eveniment-test, așa cum s-a întâmplat de curând, la Barcelona, care să indice și cele mai bune măsuri de limitare a riscurilor de infectare.

Revenirea la viața de dinainte de pandemie este visul tuturor. De la participarea la marile evenimente artistice, până la micile bucurii de zi cu zi – vizionarea unui film, sau chiar o masă în oraș. Autoritățile caută soluții pentru a transforma visul în realitate. Vaccinarea este cea mai importantă dintre ele. Ar putea deschide uși acum închise.

Edy Chereji, director de comunicare și marketing UNTOLD: „Ceea ce propunem noi este reluarea activității pentru persoanele care fie fac dovada vaccinului, fie a anticorpilor după ce s-au vindecat, fie sunt testați.”

Alin Vaida, director Jazz in the Park: „Dacă va fi voie să facem evenimente condiționate de testare sau verificarea dacă a fost vaccinat suntem dispuși să facem efortul acesta logistic”

Există propuneri și din partea autorităților locale.

Emil Boc, primarul municipiului Cluj-Napoca: „M-am inspirat de ceea ce s-a întâmplat la Barcelona, un concert cu 5000 de oameni, purtat mască obligatoriu, test antigen înainte de concert și monitorizare 30 de zile după concert a stării de sănătate. Am propus ca, după modelul din Spania, Clujul să organizeze un concert- pilot cu toate regulile stabilite de specialiștii în domeniul medical.”

Răzvan Cherecheș, expert UBB în Sănătate Publică: „Dacă intrarea la festivaluri se face cu certificat de vaccinare și cu testare antigenică rapidă cu teste cu sensibilitate mare, teoretic s-ar putea sta fără mască și fără distanțare, dar cred că o abordare graduală ar fi mai înțeleaptă.”

Și oamenii spun că ar vrea să participe la festivaluri, dacă acestea vor fi organizate cu respectarea măsurilor anti-Covid.

Prefectul spune însă că este prematur un astfel de demers, în condițiile actuale.

În acest moment, în localitățile în care incidența cazurilor de Covid-19 este mai mare de 1,5 la mia de locuitori, evenimentele publice sunt interzise. Cei din sectorul cultural solicită modificarea acestei măsuri. La Cluj-Napoca, incidența a ajuns la 7,65 la mie.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.