Duminică la TVR, exclusiv pe www.tvrplus.ro, primul episod din „DECEMBRIE ROŞU – Revoluţia Română ON-AIR” – Revoluţia în ţară

Duminică, 16 decembrie, începând cu ora 10.00, publicul are posibilitatea de a accesa pe www.tvrplus.ro prima parte a colecţiei online despre Revoluţia Română.

Episodul „Revoluţia în ţară” aduce publicului informaţii despre primele momente care au declanşat evenimentele din decembrie 1989. Relatările despre cum s-a declanşat la Timişoara şi cum s-a propagat în ţară Revoluţia Română cuprind imagini din Arhiva TVR cu protestele din Timişoara, Sibiu, Cluj şi Braşov.

Primul episod cuprinde şi anunţurile care se făceau la Televiziune, precum şi relatările ulterioare a două personaje cheie: pastorul reformat Lazslo Tokes şi şeful Marelui Stat Major al Armatei Române în 1989, general maior Ştefan Guşă.

 

Despre proiectul „DECEMBRIE ROŞU – Revoluţia Română ON-AIR”

După 23 de ani, portalul Televiziunii Române, www.tvrplus.ro, redeschide dosarul Revoluţiei într-un proiect fără precedent pentru on-line-ul românesc. Din 16 decembrie, publicul are posibilitatea de a accesa pe www.tvrplus.ro prima colecţie on-line despre Revoluţia Română pentru a redescoperi evenimentul care a schimbat istoria ţării şi a înţelege rolul pe care TVR l-a jucat în schimbarea naţiunii. Astfel, în intervalul 16 – 22 decembrie, TVR+ va prezenta în fiecare zi, începând cu ora 10.00, câte un episod dintr-o selecţie amplă a materialelor din Arhiva TVR cu cele mai relevante momente din desfăşurarea evenimentelor de acum 23 de ani.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.