Duminica in familie: Angela Similea, Sofia Vicoveanca, Fuego şi Emy Drăgoi, printre invitaţii Ramonei Bădescu

* Mândria de a fi român, 1 Decembrie, ora 17.00, la TVR 1 şi online, pe TVR+.

Pe 1 Decembrie, Duminica în familie începe mai târziu, la ora 17.00. Ramona Bădescu propune pentru Ramona Badescu_5685această ediţie un subiect în ton cu ziua de sărbătoare: mândria de a fi român. Petrecerea în familie vine cu ceea ce românii se pot lăuda oricând: branduri româneşti de succes naţional şi internaţional. Ramona Bădescu îşi aşteaptă telespectatorii la o nouă ediţie plină de surprize a emisiunii pe care o prezintă. Ca de obicei, Duminica în familie se vede şi online, pe TVR+.

O mică parte din tot ce constituie tradiţiile şi fala poporului român vor fi în platoul Duminicii în familie pe 1 Decembrie. Elevii liceului de artă Nicolae Tonitza din Bucureşti vin să lucreze chiar în platoul TVR, picturile lor având tema „România mea”.
Unul dintre primii invitaţi ai Ramonei Bădescu, de Ziua Naţională a României, este un ambasador al muzicii românesti în lume, Fuego. El le va vorbi telespectatorilor despre ce înseamnă pentru el România şi despre relaţia sa cu poetul Grigore Vieru, dar şi despre surprizele pe care le pregăteşte de sărbători. Sofia Vicoveanca are şi ea ceva de spus în această duminică specială la emisiunea găzduită de Ramona Bădescu: „Mă mândresc că sunt româncă”.

Nu putea lipsi din ediţia specială a emisiunii o altă artistă care a cucerit inimile românilor pentru totdeauna, o doamnă de o eleganţă desăvârşită, Angela Similea. Şi nu vine singură, ci însoţită de Ovidiu Komornyik şi o nouă piesă. Iar Dida Drăgan, devenită de curând Artist al poporului în Republica Moldova, vine să ureze „La mulţi ani!” românilor aşa cum ştie cel mai bine, prin cântec.

Numit „Artistul anului 2005” în Franţa, pentru albumul „La Ballade pour Claudia”, regele acordeonului Emy Drăgoi aduce la Duminica în familie familia sa muzicală. Iar Dan Puric le vorbeşte telespectatorilor TVR 1 despre ce înseamnă pentru el sufletul românesc.

Ionuţ Budişteanu este un tânăr care a devenit, de curând, câştigătorul celui mai important premiu într-o competiţie internaţională de IT, unde au fost selectaţi 1700 de finalişti din peste 70 de milioane de elevi, din 70 de ţări. El vine la Duminica în familie să vorbească despre premiile sale, despre invinţiile lui, dar şi despre cum a devenit al 11-lea nume de pe lista Times a celor 16 cei mai influenţi tineri din lume.
Tot din Generaţia Cool, din care fac parte tinerii artişti români care culeg succese internaţionale, vine şi Teodor Ilincăi, care, dintr-o familie cu 13 copii, a ajuns pe marile scene ale lumii.

Ciocolata cu rom, magiunul de Topoloveni, soiuri româneşti de vin originale, premiate cu multe medalii internaţionale, dar şi Dracula, ouăle încondeiate, costumele populare, câinii ciobăneşti româneşti, ceramica de Horezu sau ceramica neagră de la Marginea sunt doar câteva dintre cele mai îndrăgite mărci româneşti prezentate la Duminica în familie. Şi tot mărci au devenit, în timp, şi nume celebre ale sportului românesc, precum Nadia, Hagi, Ilie Năstase şi mulţi alţii. Desigur, nu poate fi uitată nici celebra Dacie, un alt brand naţional cu care ne mândrim, precum şi celebrul institut Ana Aslan. Produsele culinare tradiţionale, obiectele de artizanat atât de apreciate peste tot în lume, cântecul şi dansul românesc fac din ediţia specială a Duminicii în familie o ediţie ce merită văzută.

Din emisiune nu vor lipsi concursurile pentru public, calendarul evenimentelor săptămânii viitoare, precum şi scenele de umor ale lui Claudiu Bleonţ, care le prezintă telespectatorilor buletinul de ştiri „Chix News”, un horoscop special şi poşta redacţiei.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.