Dosarul Hidroelectrica, dezbatut la “Dupa 20 de ani”

Remus Borza, administrator judiciar la Hidroelectrica si Remus Vulpescu, seful Oficiului Participaţiilor Statului şi Privatizării în Industrie (OPSPI) si administrator special Hidroelectrica, s-au aflat in platorul emisiunii “Dupa 20 de ani” in ultima editie din acest sezon, care a fost difuzata de Pro Tv pe 1 iulie, de la ora 10.00.

“Dosarul Hidroelectrica” a fost dezbatut de invitatii lui Cristian Leonte impreuna cu jurnalistii Cristian Hostiuc (director editorial “Ziarul Financiar”) si Claudiu Pandaru (redactor-sef Gandul.info).
“Toate societatile de stat ar trebui sa treaca prin purgatoriul insolventei”, e de parere Remus Borza, care sustine ca Hidroelectrica are un potential urias de redresare. Invitatii lui Cristian Leonte dezmint faptul ca Hidroelectrica a intrat in insolventa pentru desfiintarea contractelor preferentiale.

Managementul defectuos al societatii Hidroelectrica a fost unul dintre subiectele dezbatute la “Dupa 20 de ani”. Situatia de insolventa trebuia declarata din urma cu un an sau doi, au afirmat invitatii lui Cristian Leonte, insa Hidroelectrica a declarat doar insolventa la profit.
Remus Vulpescu a afirmat ca nu s-a consultat cu premierul Victor Ponta inainte de a propune consiliului de administratie al societatii intrarea in insolventa, insa ca sef al OPSPI a facut o informare catre toate organele abilitate. “Nu exista risc semnificativ ca Hidroelectrica sa ajunga aproape de faliment si nici sa stea mult timp in perioada de reorganizare judiciara”, spune Remus Vulpescu.

Contractele preferentiale au reprezentat un alt subiect fierbinte dezbatut de reprezentantii Hidroelectrica. Referitor la acest subiect invitatii lui Cristian Leonte au afirmat ca nu a existat o decizie politica la baza lor, acestea putand fi incheiate doar cu avizul consiliului de administratie.
Contractele preferentiale trebuie renegociate si reasezate pe baze de legalitate, au mai afirmat reprezentantii Hidroelectrica, care au subliniat ca aceste contracte “secatuiesc resursele societatii”. Chiar si asa, cifra de afaceri a Hidroelectrica va creste la 800, 900 de milioane de euro pana la sfarsitul anului, a afirmat Remus Borza.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.