Dominic Fritz: 17-19 februarie 2023 – lansarea Capitalei Culturale Europene 

dominic fritz

Primarul municipiului Timişoara, Dominic Fritz, anunţă că data evenimentului de lansare a Capitalei Culturale Europene va fi 17-19 februarie 2023. Au fost încheiate contracte cu operatori culturali în valoare de 11 milioane lei.

”Am anunţat la întâlnirea cu operatorii culturali şi Echipa Curatorială Timişoara 2023, data evenimentului oficial de lansare a Capitalei Culturale Europene: 17-19 februarie 2023.

Evenimentele culturale premergătoare Capitalei Culturale au început deja. Anul acesta, prin Centrul de Proiecte Timişoara am încheiat contracte de finanţare cu sectorul cultural independent pentru evenimente culturale de aproape 11 milioane de lei.

Această finanţare înseamnă: peste 1.800 de artişti şi operatori culturali implicaţi, 55 de artişti în rezidenţe, 329 de evenimente şi producţii locale, peste 1.300 de voluntari incluşi în proiecte, precum şi colaborări cu operatori şi instituţii din 26 de ţări europene”, a scris primarul municipiului Timişoara, Dominic Fritz, marţi, pe Facebook.

Edilul din Timişoara a anunţat că urmează să aibă întâlniri cu peste 20 de ambasadori din ţări ale Uniunii Europene care doresc să contribuie la proiect.

”Toată această mobilizare de forţe şi de resurse trebuie să aibă un impact în comunitate. Să facă o schimbare în bine.

Fiecare leu pe care îl investim în cultură trebuie să aducă o creştere a calităţii vieţii pentru cât mai mulţi membri ai comunităţii.

Până atunci, urmează un program intens de promovare. Chiar mâine voi fi la Bucureşti la o întâlnire cu peste 20 de ambasadori din ţări ale Uniunii Europene şi nu numai care doresc să contribuie la promovarea Timişoarei şi a Capitalei Culturale în ţările lor. Este un efort diplomatic fără precedent în istoria oraşului nostru, pe măsura titlului european pe care îl deţinem”, a mai scris Fritz.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.