Discovery Channel transmite live încercarea lui Nik Wallenda de a traversa pe sarma Marele Canion

Nik Wallenda, supranumit „regele mersului pe sârmă la mare înălţime”, va traversa Marele Canion din SUA fără echipament de protecţie, stabilind un nou record personal de înălţime, evenimentul fiind transmis în direct pe Discovery Channel, pe 24 iunie.

Discovery Channel difuzează astfel unul dintre cele mai îndrăzneţe şi mai captivante evenimente filmate vreodată în direct, informează un comunicat al televiziunii. Discovery Channel va filma acest eveniment pas cu pas, transmiţându-l în direct, în aproape 200 de ţări din întreaga lume, pe 23 iunie, de la ora 20.00 (ora Statelor Unite). În România, programul va fi difuzat în direct luni, 24 iunie, începând cu ora 03.00, şi în reluare marţi, 25 iunie, de la ora 20.00.

image

FOTO: Mediafax/AFP

„Discovery Channel se află într-o poziţie unică, din care suntem în măsură să transmitem live acest eveniment, în casele telespectatorilor din toată lumea. Acesta este doar unul dintre proiectele de acest gen pe care ni le propunem”, a declarat Luis Silberwasser, EVP & Chief Content Officer, Discovery Networks International.

Wallenda va merge pe sârmă la cea mai mare înălţime pe care a încercat-o până acum. El va trece la 457 de metri pe deasupra râului Little Colorado, adică la o înălţime mai mare decât cea a Empire State Building. În 2012, Wallenda a devenit primul om care a mers pe sârmă direct pe deasupra cascadei Niagara, din SUA, la o înălţime de aproape 61 metri.

„Miza nu prea are cum să crească mai mult de atât”, a declarat Wallenda. „Singurul lucru care mă desparte de fundul canionului este un cablu gros de 5 cm. Abia aştept să prezint publicului o privelişte a canionului aşa cum nu s-a mai văzut vreodată”, a adăugat el.

Wallenda, în vârstă de 34 de ani, a spus că acest eveniment va fi încununarea unui vis de-o viaţă, pentru că dintotdeauna şi-a dorit să meargă pe sârmă la o înălţime atât de mare. În plus, îi va aduce astfel un omagiu străbunicului lui, legendarul Karl Wallenda, care şi-a găsit sfârşitul căzând în timpul unui număr de mers pe sârmă în Puerto Rico, în 1978.

Citeste totul aici

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.