Deces in familie? Iata de ce este important sa faceti apel la o firma de servicii funerare!

Decesul unei persoane apropiate este unul din momentele grele care ne intampina in viata. Cu toate acestea, trebuie sa facem fata cu stoicism acestor clipe de tristete, pentru a-i asigura celui plecat dintre noi o inmormantare cum se cuvine. Insa, cum se intampla de multe ori, stresul pierderii unei persoane dragi, programul prea incarcat sau birocratia incalcita ne pot impiedica sa ne mobilizam in timp util. Din acest motiv, putem conta pe ajutorul oferit de o firma de servicii funerare, apeland la aceasta indata ce a survenit decesul.

Ce avantaje ne aduce apelul la o firma de servicii funerare?

Pentru inceput, va trebui sa subliniem importanta respectarii procedurilor legale. Astfel, ultimele prevederi presupun ca atat constatarea decesului, cat si pregatirile pentru inmormantare sa fie facute doar de catre persoane autorizate. De aceea, indata ce a avut loc decesul, este important sa apelati la firma de servicii funerare, care va trimite indata un specialist care va face constatarea, eliberand astfel un certificat medical constatator de deces (CMCD).

Acest document joaca un rol foarte important in obtinerea ajutorului de inmormantare, majorat in acest an cu aproape 1.000 de Lei! Alaturi de acest certificat, va trebui sa aveti si talonul de pensie (in cazul in care persoana decedata era pensionara) sau asigurarea, precum si o cerere scrisa, un act de identitate in original si copie, dar si o dovada a legaturii dumneavoastra cu persoana decedata. De asemenea, in cazul in care decesul survine in alta tara, va trebui sa faceti apel la firma de servicii funerare care va dispune ca trupul persoanei sa fie adus in tara (repatriat) in cele mai bune conditii, intr-un interval de timp cat mai scurt.

De ce este important sa apelam la o firma de servicii funerare NON-STOP?

Cu toate ca multe firme de servicii funerare proclama ca au program NON-STOP, doar o mica parte dintre acestea dispun de specialisti si de consultanta 24/24, 7 zile pe saptamana. Astfel, o firma de servicii funerare serioasa va putea interveni rapid in cazul oricaror schimbari de ultim moment, iar in acelasi timp va va putea oferi consultanta necesara, explicand fiecare operatiune in detaliu, cu profesionalism si empatie.

Printre prevederile legale care au intrat in vigoare odata cu aderarea la Uniunea Europeana este si cea privitoare la procedura de imbalsamare. Aceasta poate fi facuta doar de persoane autorizate si calificate in acest domeniu. Astfel, firma de servicii funerare va prelua aceasta responsabilitate, alaturi de alte operatiuni dificile pentru membrii familiei, precum toaletarea, imbracarea si transportul persoanei decedate la morga, capela sau cimitir.

Unul din lucrurile importante pe care le realizeaza o firma de servicii funerare este pastrarea datinilor si traditiilor romanesti, precum pomenirea. Astfel, casa de pompe funebre va poate pune la dispozitie pachete complete pentru inmormantare, atat de dulce cat si de post, alaturi de obiecte traditionale, precum stergare, lumanari, colaci si coliva. In plus, firma de servicii funerare va ofera si aranjamente de flori, atat traditionale cat si moderne, constand in jerbe, buchete sau coroane cu mesaje personalizate.

Nu lasati grijile sa va copleseasca! Faceti apel la firma de servicii funerare si beneficiati de profesionalismul specialistilor, care se vor ingriji cu empatie si pricepere ca persoana decedata sa aiba parte de o trecere cat mai usoara in lumea celor drepti!

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.